Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Ιδρύεται Σύλλογος Μεριδιούχων Συνεταιριστικής Τράπεζας Λαμίας

Στην ιδρυση Συλλόγου Μεριδιούχων της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λαμίας , αποφάσισαν να προχωρήσουν παλιοί συνεταίροι σε μια  προσπάθεια   να διεκδικήσουν τις ονομαστικές μερίδες τους που είχαν καταβάλει ως κεφάλαιο στη Συνεταιριστική Τράπεζα Λαμίας και το οποίο χάθηκε στην μαύρη τρύπα της κακοδιαχείρισης  και των ατασθαλιών . Ο πραγματογνώμων απο την ερευνα που εκανε διαπίστωσε ότι το φαγοπότι που έγινε στην Τράπεζα της Λαμίας ζημίωσε με 82 ,5 εκατομμύρια ευρώ τους μεριδιούχους και με 57 εκατομμύρια ευρώ το Δημόσιο. Η έκθεση παραδόθηκε στην εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος την άνοιξη του 2014 και έκτοτε ψάχνουμε να μάθουμε τι απέγινε. Η πρωτοβουλία για την ιδρυση Συλλόγου Μεριδιούχων , ανήκει στον Κώστα Δημητρακόπουλο , οποίος δηλώνει οτι διεκδικούμε εντόκως τις ονομαστικές μας εταιρικές μερίδες απο την ημέρα που καταβάλαμε τα χρηματά μας  στο Ταμείο του Συνεταιρισμού .

Όσοι Συνεταίροι ενδιαφέρονται να εγγραφούν μέλη  του υπό ίδρυση Συλλόγου θα πρέπει να  επισκεφθούν το φωτοτυπικό κατάστημα του Κώστα Δημητρακόπουλου (Καποδιστρίου 12 Λαμία, κινητό  6977 882119 και e-mail: kode.d@hotmail.com) για να συντάξουν και υπογράψουν την Αίτηση Μεριδιούχου, έχοντας μαζί τους και την αστυνομική τους ταυτότητα.

 Όσοι  Συνεταίροι αδυνατούν να προσέλθουν στο κατάστημα  για να υπογράψουν την αίτηση , είτε λόγω ασθενείας τους, είτε λόγω παραμονής τους σε άλλη πόλη της Ελλάδας ή του Εξωτερικού μπορούν  να τη  στείλουν με e-mail στην παραπάνω διεύθυνση.  

Το χαρτοφυλάκιο της Συνεταιριστικής Τράπεζας βρίσκεται στα χέρια του Ενιαίου Ειδικού Εκκαθαριστή της PQH, μαζί με την περιουσία άλλων 15 πιστωτικών και χρηματοδοτικών ιδρυμάτων που βρίσκονται υπό εκκαθάριση.

 

Η PQH - Ενιαία Ειδική Εκκαθάριση Α.Ε., ονομάζεται έτσι από τα αρχικά των μετόχων της που είναι οι εταιρίες PwC Business Solutions Α.Ε., Qualco Α.Ε. και Hoist Kredit Aktiebolag και έχει αναλάβει τη διοίκηση του συνόλου των υπό ειδική εκκαθάριση ιδρυμάτων.

Η PQH διαχειρίζεται το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων των ειδικών εκκαθαρίσεων, που αφορά σε μη εξυπηρετούμενα δάνεια, ενώ στους σκοπούς της αναφέρει ότι είναι «η αποτελεσματικότερη διαχείριση της περιουσίας των υπό εκκαθάριση ιδρυμάτων και την εντέλει ανάκτηση της υψηλότερης δυνατής αξίας ρευστοποίησης της περιουσίας αυτής των πιστωτών» και εποπτεύεται από την Τράπεζα της Ελλάδος.