Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Ημερίδα στη Λαμία για τα προβλήματα των Νοσοκομείων της Στερεάς Ελλάδας

Tα προβλήματα και οι προοπτικές όλων των δημόσιων δομών υγείας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, θα εξεταστούν σε ημερίδα που διοργανώνει ο Δήμος Λαμιέων και το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Λαμίας. 

Η ημερίδα, εντάσσεται στον κύκλο των επαφών του Σωματείου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας και των Κέντρων Υγείας του νομού Φθιώτιδας με κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς, στο πλαίσιο της προσπάθειας ανάδειξης των προβλημάτων των δημοσίων δομών Υγείας τόσο του Ν. Φθιώτιδας όσο και ολόκληρης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος
Οι εργασίες της ημερίδας θα πραγματοποιηθούν στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λαμιέων, το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα: 10:00 π.μ. Στην ημερίδα θα παραβρεθεί και θα μιλήσει και ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ , καθώς και οι πρόεδροι ολων των Σωματείων Εργαζομένων των περιφερειακών δομών υγείας.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) κατέγραψε τα σημαντικότερα προβλήματα, όπως είναι αυτά της υποστελέχωσης και της υποχρηματοδότησης που αντιμετωπίζουν τα περισσότερα Νοσοκομεία τονίζοντας ότι «το Δημόσιο Σύστημα Υγείας αργοπεθαίνει». 


Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ «παραμένουν κλειστές 220 έτοιμες κλίνες εντατικής θεραπείας, οι χειρουργικές θέσεις κλείνουν η μία μετά την άλλη, εξαιτίας έλλειψης προσωπικού, οι λίστες αναμονής φτάνουν τον έναν χρόνο, ενώ λειτουργούν κλινικές χωρίς ειδικευμένους γιατρούς από το απόγευμα έως τη νύχτα». 

Τον τελευταίο χρόνο, αναφέρει η Ομοσπονδία, το προσωπικό του ΕΣΥ έχει μειωθεί κατά 4.000, ενώ άλλοι 7.000 εργαζόμενοι έχουν θεμελιώσει δικαίωμα σύνταξης. Τα νοσοκομεία θα πάρουν φέτος 350 εκατομμύρια ευρώ λιγότερα σε σχέση με πέρυσι και εμφανίζουν σημαντικές ελλείψεις υλικών και φαρμάκων.