Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Κάνουν χιλιόμετρα για να εμβολιαστούν !

• Απίστευτη ταλαιπωρία με τους εμβολιασμούς στη Φθιώτιδα

Ρεπορτάζ : Χρήστος Αλεξανδρής

Το αλαλούμ με τα εμβολιαστικά κέντρα καλά κρατεί ! Εντονότατες είναι οι διαμαρτυρίες που φθάνουν στην εφημερίδα μας απο πολίτες του νομού Φθιώτιδας που αναγκάζονται να κάνουν χιλιόμετρα για να εμβολιαστούν.
Οι διαμαρτυρίες, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, έχουν φτάσει και προς τον Υπουργό Υγείας, τις Υγειονομικές Αρχές, τον ΕΟΔΥ και τους Βουλευτές του νομού για την απαράδεκτη κατάσταση να μη λειτουργεί ως εμβολιαστικό κέντρο κατά του Covid-19 το Κέντρο Υγείας Αταλάντης και να ειδοποιούνται οι δημότες από τις Υγειονομικές Αρχές προκειμένου να εμβολιαστούν στην καλύτερη περίπτωση στο Κέντρο Υγείας των Καμένων Βούρλων και στη χειρότερη στο Νοσοκομείο Λαμίας και τα Κέντρα Υγείας Στυλίδας και Δομοκού.

Πολλοί από αυτούς επικοινώνησαν μαζί μας  και εξέφρασαν την αγανάκτησή τους γιατί θα αναγκαστούν να μεταβούν σε άλλη περιοχή για να εμβολιαστούν .

Σύμφωνα με το εμβολιαστικό πρόγραμμα του υπουργείου Υγείας οι πολίτες ηλικίας 60-65 ετών που θέλουν να εμβολιαστούν , δεν εχουν αλλη επιλογή απο το να διανύσουν μέχρι και 150 χιλιόμετρα για να κάνουν το εμβόλιο της AstraZeneca , αφου αυτό γίνεται μόνο στα Κέντρα Υγείας της Στυλίδας και του Δομοκού .

Οι πολίτες ηλικίας 70 και ανω εμβολιάζονται με το εμβόλιο της Pfizer και αυτό γίνεται στο Νοσοκομείο Λαμίας , στο ΙΚΑ Λαμίας και στο Κέντρο Υγείας των Καμένων Βούρλων . Ενας συμπολίτης μας δηλαδή αυτής της ηλικιακής ομαδας που διαμένει στη Λάρυμνα ή στα Μάρμαρα και την Κολοκυθιά θα πρέπει να διανύσει πολλά χιλιόμετρα για να εμβολιαστεί στη Λαμία . Αντίστοιχη ταλαιπωρία περιμένει και τους πολίτες της ιδιας ηλικιακής ομάδας που κατοικούν στην επαρχία Δομοκού . Μεγάλη χιλιομετρικά απόσταση θα πρέπει να διανύσουν για να εμβολιαστούν και οι κάτοικοι της Γλύφας και της Πελασγίας , αφου το Κέντρο Υγείας Στυλίδας εμβολιάζεται η ηλικιακή ομάδα 60-65 ετών με το εμβόλιο της AstraZeneca . Για την απίστευτη αυτή ταλαιπωρία των συνδημοτών μας και μάλιστα ηλικιωμένων ανθρώπων ο  Δήμαρχος Λοκρών Αθανάσιος  Ζεκεντές , δεν κρύβει την αγανακτησή του .

 

Με αφορμή μάλιστα την καθυστέρηση έναρξης εμβολιασμών στο Κέντρο Υγείας Αταλάντης , επισημαίνει οτι το Υπουργείο Υγείας και η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών θα πρέπει να επανεξετάσουν τις αποφάσεις τους .

Για το Δήμαρχο Λοκρών , είναι αδιανόητο  ενας Δήμος οπως αυτός στη Λοκρίδα, δεύτερος σε πληθυσμό στο Νομό Φθιώτιδας, με αυξημένο αριθμό κρουσμάτων σε σχέση με τον υπόλοιπο Νομό και τη μεγαλύτερη χιλιομετρική απόσταση από την έδρα του Νομού, τη Λαμία, να παραμένει χωρίς εμβολιαστικό κέντρο.

 

''Το Κέντρο Υγείας Αταλάντης, το οποίο είναι το μεγαλύτερο και καλύτερα εξοπλισμένο στο Νομό Φθιώτιδας από άποψης υποδομής, χώρων και προσωπικού, είχε καθοριστεί πως θα αποτελέσει εμβολιαστικό κέντρο και είναι ήδη έτοιμο από τον Ιανουάριο για το σκοπό αυτό'', δηλώνει στο ''ΛΤ'' ο κ. Ζεκεντες .

Η καθυστέρηση έναρξης εμβολιασμών στο Κέντρο Υγείας Αταλάντης , προσθέτει ο Δήμαρχος , στερείται κάθε λογικής και δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην τοπική κοινωνία, καθώς εκατοντάδες ηλικιωμένοι που δεν οδηγούν αδυνατούν να μετακινηθούν για να εμβολιαστούν με αποτέλεσμα να μην έχουν εμβολιαστεί.

Το Υπουργείο Υγείας και η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών θα πρέπει να επανεξετάσουν τις αποφάσεις τους για τη μη έναρξη εμβολιασμών στο Δήμο Λοκρών.»

Η ιδια ταλαιπωρία περιμένει και  τους πολίτες της Δυτικής Φθιώτιδας που καλούνται να διανύσουν πολλά  χιλιόμετρα και μάλιστα σε οδικό δίκτυο ορεινό, με δυσμενείς καιρικές συνθήκες για να εμβολιαστούν .

Το στοιχείο που εξοργίζει περισσότερο τους πολίτες είναι οτι μέχρι σήμερα και ενω τα προβλήματα είναι υπαρκτά , απο το υπουργείο Υγείας δεν γίνεται καμία προσπάθεια σωστής ενημέρωσης των πολιτών της Περιφέρειας , ενω με προχειρότητα αντιμετωπίζεται και η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού που διαμένει σε ορεινές και απομακρυσμένες περιοχές . Φαίνεται πως για το υπουργείο Υγείας και ολες τις εμπλεκόμενες υγειονομικές αρχές Ελλάδα είναι μόνο η Αθήνα .

 

 

 

 

 

 

 

Φωτογραφίες

    

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.
randomness