Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

ΚΚΕ : Ανύπαρκτες οι δομές περίθαλψης και φροντίδας ηλικιωμένων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων στη Φθιώτιδα

Ανύπαρκτες εως ελάχιστες είναι για το ΚΚΕ οι δομές περίθαλψης και φροντίδας ηλικιωμένων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων στη Φθιώτιδα . Η Τομεακή Επιτροπή Φθιώτιδας του ΚΚΕ εκφράζει την οργή της για το  τραγικό περιστατικό της οδού Λεωνίδου με τον  ηλικιωμένο που βρέθηκε νεκρός στο διαμερισμά του ,δίπλα στην   ηλικιωμένη αδελφή του, όπου και φρόντιζε ο ίδιος, διότι αυτή έπασχε από άνοια και παράλληλα υποστηρίζει οτι ''το συγκεκριμένο άθλιο περιστατικό δεν είναι τυχαίο, αλλά αποτέλεσμα μια πολιτικής που αντιμετωπίζει την ανθρώπινη ζωή, την υγεία, την περίθαλψη και φροντίδα ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, ως κόστος''. 

Το  ΚΚΕ Φθιώτιδας καταγγέλλει  ότι ''το σύνολο των δομών φροντίδας ηλικιωμένων στο Νομό Φθιώτιδας είναι ιδιωτικές και καλύπτουν ένα ελάχιστο μέρος των αναγκών, λειτουργώντας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Δημόσιες δομές φροντίδας ηλικιωμένων δεν υπάρχουν, ως αποτέλεσμα των πολιτικών που εφάρμοσαν όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα. Φάνηκε, άλλωστε, και με τη διαχείριση της πανδημίας, όπου μετράμε χιλιάδες νεκρούς'', ενω οπως τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση ''ολη αυτή η κατάσταση έχει τη σφραγίδα τόσο της ΝΔ, διαχρονικά από την πολιτική που υπηρέτησε, όσο και του ΣΥΡΙΖΑ, μιας και διατήρησε και συνέχισε στον ίδιο αντιλαϊκό δρόμο''.

 

Η Τομεακή Επιτροπή του κόμματος καλεί το λαό σε συμπόρευση με το ΚΚΕ. ''Να παλέψουμε ενάντια σ’ αυτό το απάνθρωπο σύστημα, που έχει σαπίσει και μόνο χειρότερο μπορεί να γίνει. Να καταδικάσουμε τις πολιτικές των κυβερνήσεων, που υποβάθμισαν κάθε δομή υγείας, πρόνοιας και περίθαλψης, προκειμένου οι υπηρεσίες αυτές να γίνουν εμπόρευμα και να έχει πρόσβαση όποιος έχει την οικονομική δυνατότητα. Να παλέψουμε για αναβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας, με ιδιαίτερη έμφαση στις ευάλωτες ομάδες. Δομές αποκλειστικά Δημόσιες και Δωρεάν''.

 

    

randomness