Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Κώστα Μπασδέκη στο πλημμυρισμένο Μπούρτζι

Κλιμάκιο του ΚΚΕ επισκέφθηκε το πλημμυρισμένο Μπούρτζι της Κεντρικής Εύβοιας, η οποία δοκιμάζεται από την έλλειψη αντιπλημμυρικής θωράκισης. 

Επί τόπου στις πλημμυρισμένες περιοχές, κοντά στους κατοίκους, βρέθηκε το κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Κώστα Μπάτσικα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέα της ΕΠ Αν. Στερεάς και Εύβοιας που συνοδεύεται από τον Γιάννη Τζαβάρα, μέλος του ΓΠ Αν. Στερεάς και Εύβοιας και τον Βαγγέλη Σταματούκο, δημοτικό σύμβουλο Χαλκίδας εκλεγμένο με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Και η αυτοψία στην περιοχή επιβεβαίωσε πως το «κράτος έχει συνέχεια» αφήνοντας αθωράκιστο και ανυπεράσπιστο το λαό της περιοχής όπως τόνισε σε δήλωση του ο Κώστας Μπασδέκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και περιφερειακός σύμβουλος Στερεάς με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

«Είχαμε προειδοποιήσει», λένε οι κάτοικοι. «Όλο το βουνό καμένο. Το ποτάμι χωρίς να έχει καθαριστεί από κορμούς δέντρων. Ζητήσαμε να πάρουν οι κάτοικοι τα δέντρα από το ποτάμι και μας έλεγαν ότι δεν το επιτρέπει ο νόμος». Κορμοί δέντρων και χώμα έφτασαν στα Ψαχνά. Τα στελέχη του ΚΚΕ επισκέφθηκαν την δασική περιοχή που πέρυσι κάηκε. 

Χωρίς πόσιμο νερό είναι οι κάτοικοι χωριών στο Ληλάντειο πεδίο και στην περιοχή των Ψαχνών. Πέρα από τις καταστροφές σε σπίτια και οχήματα, υπάρχουν κατεστραμμένες αποθήκες και αγροτικές εγκαταστάσεις. Σοβαρά προβλήματα και με τις γέφυρες. Μόνο ακτοπλοϊκά η πρόσβαση στη νότια Εύβοια. 

   

randomness