Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Κοινοτικά Συμβούλια Αγίας Παρασκευής και Μεγ. Βρύσης : ''Το ΟΧΙ στη Μαυρομαντήλα, να μετατραπεί σε πράξη''

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους για  την μη εγκατάσταση  προσφύγων στην θέση «Μαυρομαντήλα» του Δήμου Λαμιέων , εμφανίζονται οι κάτοικοι της Αγίας Παρασκευής και της Μεγάλης Βρύσης . Το μήνυμα που στέλνουν προς κάθε αρμόδιο , είναι ''θέλουμε το ΟΧΙ στη Μαυρομαντήλα, να μετατραπεί σε πράξη'' .

Τα Κοινοτικά Συμβούλια της Αγίας Παρασκευής και της Μεγάλης Βρύσης ,εχοντας στο πλευρό τους τους κατοίκους της περιοχής  από την ημέρα που ανακοινώθηκε ότι θα δημιουργηθεί ανοικτή δομή φιλοξενίας 2000 προσφύγων στην περιοχή της Μαυρομαντήλας,  ξεκίνησαν  έναν αγώνα, προκειμένου να αποδείξουν  την ακαταλληλότητα του χώρου. Ο αγώνας αυτός περιλάμβανε την σύγκληση λαϊκών συνελεύσεων, την διεξαγωγή ειρηνικών κινητοποιήσεων, συναντήσεις με αρμόδιους φορείς της περιοχής και θεσμικές παρεμβάσεις στο Δημοτικό και Περιφερειακό Συμβούλιο. ''Στις παρεμβάσεις αυτές, επιχειρηματολογήσαμε αιτιολογημένα, χωρίς ακρότητες και μισαλλοδοξία, προκειμένου να αποδείξουμε στις αρχές του τόπου μας, ότι η περιοχή της Μαυρομαντήλας είναι ακατάλληλη για τη δημιουργία αυτής της δομής. Σταδιακά άρχισε να γίνεται αντιληπτό ότι η δημιουργία της εγκατάστασης αυτής στο ανωτέρω επιλεγμένο χώρο θα δημιουργούσε προβλήματα στην ευρύτερη περιοχή και θα διατάρασσε τόσο της κοινωνίες των κοινοτήτων μας αλλά και της ίδιας της πόλης μας'' τονίζουν σε ανακοινωσή τους τα Τοπικά Συμβούλια .

 Στις 11 και 15 Ιανουαρίου 2019, εκαναν παράσταση διαμαρτυρίας  στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου,  όπου δυναμικά εξέθεσαν  τις απόψεις τους . Με την απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο απέρριψε το σχέδιο της κυβέρνησης συνολικά, συμπεριλαμβανομένης και της θέσης της Μαυρομαντήλας.

Την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020 πραγματοποιήθηκε ειρηνική διαμαρτυρία στην πλατεία Πάρκου και στη συνέχεια μετέβησαν   στο Περιφερειακό Συμβούλιο στη συνεδρίαση του οποίου εκαναν  παρέμβαση. Οι θέσεις όπως εκφράστηκαν, γίνανε ευρέως αποδεκτές από όλες τις παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου και αποτέλεσαν τη βάση της ομόφωνης απόφασης που εξέδωσε το όργανο, η οποία απορρίπτει την περιοχή της Μαυρομαντήλας ως τόπο δημιουργίας του κέντρου φιλοξενίας προσφύγων.

 ''Η ανωτέρω εξέλιξη αποτελεί μια ακόμη δικαίωση της προσπάθειας που καταβάλλουν τα συμβούλια των κοινοτήτων μας, από κοινού με την οργανωτική επιτροπή των κατοίκων, η συμβολή της οποίας μέχρι σήμερα υπήρξε καθοριστική. Συμβούλια και Οργανωτική Επιτροπή εργάστηκαν από κοινού μέχρι σήμερα, χωρίς σκοπιμότητες,  με μόνο σκοπό την επίτευξη του κοινού στόχου.

Ο αγώνας μας, ωστόσο δεν σταματάει εδώ. Δεν επαναπαυόμαστε, ούτε εφησυχάζουμε. Θα είμαστε στην πρώτη γραμμή, συνεχίζοντας τον αγώνα μας, με ήθος και δυναμικότητα όπως πράξαμε από την πρώτη ημέρα μέχρι το ΟΧΙ στη Μαυρομαντήλα, να μετατραπεί σε πράξη'' τονίζεται στην ανακοίνωση   των κοινοτικών  συμβουλίων  Αγίας Παρασκευής και Μεγάλης Βρύσης.

    

Απόψεις