Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Κορονοϊός: Στην 36η θέση η Φθιώτιδα --Μικρότερο το πρόβλημα στην Φωκίδα και Ευρυτανία

Τα μαθηματικά δεν λένε πάντα την... αλήθεια ή τουλάχιστον θα πρέπει να αναζητηθεί συνδυασμός υπολογισμών για να διαπιστώσουμε την πραγματική εικόνα της διασποράς των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας.

Την ώρα, λοιπόν, που το άθροισμα των κρουσμάτων κορονοϊού φέρνει την Αττική (ουσιαστικά την Αθήνα) στην πρώτη θέση η πραγματικότητα είναι διαφορετική εάν υπολογιστεί ο τεράστιος πληθυσμός της πρωτεύουσας αλλά και των υπολοίπων νομών και περιφερειών της χώρας.

Να πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά και μετά την παρουσίαση της μελέτης σχετικά με την εξέλιξη της μεταδοτικότητας της covid-19 και του δείκτη Rt να περάσουμε στο β΄μέρος της στατιστικής μελέτης του Αγρονόμου Τοπογράφου Μηχανικού του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Νίκου Καρδούλα που παρουσιάζει το ethnos.gr

Από πλευράς συνολικού αριθμού εγχώριων κρουσμάτων κορονοϊού έως τις 9 Σεπτεμβρίου, στις κορυφαίες θέσεις είναι η Αττική με 2.990 κρούσματα και ακολουθούν η Θεσσαλονίκη με 1.415, η Πέλλα με 183, οι Κυκλάδες με 172 και την 5αδα συμπληρώνει η Λάρισα με 169.

Στις τελευταίες θέσεις είναι η Λευκάδα με 7 (έχει μεγάλη σημασία καθώς σήκωσε μεγάλο τουριστικό φορτίο το καλοκαίρι αλλά άντεξε), η Λακωνία με 5, η Σάμος με 5, η Ευρυτανία με 4 και η Φωκίδα με 4 εγχώρια κρούσματα.

 

Πηγή: ethnos.gr

   

Αθλητικά

randomness