Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

 

Το κουδούνι χτύπησε στα Λύκεια της Λαμίας αλλά οι μαθητές δεν προσήλθαν

Το κουδούνι χτύπησε και πάλι σήμερα στα σχολεία της Λαμίας μετά το lockdown των δύο μηνών , αλλά οι μαθητές δεν προσήλθαν στις ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοιού . Οπως είναι είναι γνωστό το  «ποδαρικό» στα σχολεία, μετά την άρση της αναστολής της λειτουργίας τους στις 11 Μαρτίου, έκαναν σήμερα, Δευτέρα 11 Μαΐου 2020, οι μαθητές της Γ' λυκείου. Την επόμενη εβδομάδα,την Δευτέρα 18 Μαΐου, θα ακολουθήσουν οι μαθητές της Α' και Β' λυκείου και των γυμνασίων. Οι μαθητές των δημοτικών και των νηπιαγωγείων πιθανώς να επιστρέψουν στις σχολικές αίθουσες την 1η Ιουνίου, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από τα επιδημιολογικά δεδομένα των επόμενων ημερών.

Απογοητευτική ωστόσο ηταν η εικόνα σήμερα το πρωί στο 6ο Λύκειο Λαμίας , οπου η προσέλευση των μαθητών ηταν παρα πολύ μικρή .  Απο τους 105 μαθητές της Γ' Λυκείου , με βάση τα οριζόμενα απο την  εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας , κανονικά σήμερα λόγω των περιοριστικών μέτρων που εχουν ληφθεί για να αποφεύγεται ο συνωστισμός , θα επρεπε να προσέλθουν 50 περίπου μαθητές . Ωστόσο στο σχολείο εμφανίστηκαν μόνο 23 μαθητές , καθώς οι περισσότεροι αποφάσισαν να παραμείνουν σπίτι και να συνεχίσουν απο εκεί την προετοιμασία τους για τις πανελλήνιες εξετάσεις .  Καλύτερη απο αποψη προσέλευσης ηταν η εικόνα στο 5ο Λύκειο Λαμίας  . Σύμφωνα με τον Διευθυντή του σχολείου Κωνσταντίνο Σπαλιώρα απο τους 100 μαθητές της Γ'Λυκείου προσήλθαν οι πενήντα οπως προβλέπεται , απο την εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας . Ωστόσο και αυτή η εικόνα ενδεχομένως να αλλάξει τις επόμενες ημέρες προς το χειρότερο , καθώς ενας βασικός λόγος που παρατηρήθηκε ικανοποιητική προσέλευση την πρώτη μέρα σε ορισμένα Λύκεια , είναι και η υποβολή αιτήσεων απο τους μαθητές που ετοιμάζονται να δώσουν  πανελλήνιες εξετάσεις . Τις επόμενες ημέρες οπως εκτιμούν οι εκπαιδευτικοί η προσέλευση των μαθητών θα περιοριστεί σημαντικά . Φυσικά, η επιστροφή μαθητών και εκπαιδευτικών  στα σχολεία γίνεται με τα αναγκαία μέτρα προστασίας, που έχουν προβλέψει ΕΟΔΥ και υπουργείο Παιδείας, με την τήρηση της απόστασης 1,5 μέτρου να είναι το βασικότερο και με το απαραίτητο υγειονομικό υλικό (γάντια , μάσκες και αντισηπτικά στις σχολικές αίθουσες ).Τα τμήματα των τάξεων έχουν χωριστεί στα δύο και οι μαθητές θα πηγαίνουν στο σχολείο εκ περιτροπής. Δευτέρα - Τετάρτη - Παρασκευή θα πηγαίνει το μισό τμήμα και Τρίτη - Πέμπτη το άλλο μισό, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα γίνεται το αντίστροφο.

Σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, το 66% των τμημάτων της Γ' λυκείου των ΓΕΛ θα κάνουν καθημερινά μάθημα και όχι εκ περιτροπής, διότι τα τμήματα αυτά έχουν κάτω από 15 μαθητές και δεν χρειάζεται να γίνει κατάτμηση τμημάτων. Το αντίστοιχο ποσοστό των τμημάτων της Γ' λυκείου των ΕΠΑΛ είναι 74%.

 

Φωτογραφίες

   

Απόψεις

Αθλητικά

Ο Βρετανός Λιούις Χάμιλτον (Mercedes) θα εκκινήσει πρώτος στο αυστριακό γκραν πρι της Φόρμουλα Ένα, αφού στα σημερινά δοκιμαστικά που έγιναν υπό βροχή στην πίστα του...

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων

randomness