Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Κραυγή αγωνίας των επαγγελματιών της εστίασης για την επόμενη ημέρα των νέων μέτρων - Σε άτυπο lockdown οι επιχειρήσεις!

Μαύρες μέρες ζει η εστίαση στη Φθιώτιδα από την αρχή της πανδημίας, ενώ τα νέα μέτρα ήρθαν για να βάλουν την ταφόπλακα στις επιχειρήσεις του κλάδου, σύμφωνα με τον πρόεδρο των Επισιτιστών Κώστα Καραγεώργο. Πολλές επιχειρήσεις δεν θα αντέξουν και θα αναγκαστούν να βάλουν λουκέτο προβλέπει ο πρόεδρος των Επισιτιστικών Επαγγελμάτων καθώς βλέπει να περιορίζεται σημαντικά η κινητικότητα στην αγορά. 

«Με 15 και 20 χιλιάδες κρούσματα ημερησίως δεν μπορούμε να μιλάμε για επιχειρηματικότητα» υποστηρίζει ο κ. Καραγεώργος αφού, όπως σημειώνει, έχει επικρατήσει ο φόβος στους πολίτες και αυτό χειροτερεύει την κατάσταση στην τοπική οικονομία.

Σύμφωνα με τον κ. Καραγεώργο «ο κλάδος πλήττεται για ακόμη μια φορά, αφού οι πολίτες είτε από φόβο είτε γιατί δεν έχουν τα δικαιολογητικά, δεν πηγαίνουν σε εστιατόρια και καφετέριες, με αποτέλεσμα η κίνηση να είναι μειωμένη κατά 50% ακόμη και τώρα τα Χριστούγεννα». Ο κ. Καραγεώργος τάσσεται υπέρ της στήριξης των επιχειρήσεων με μέτρα, όπως η μετάθεση της αποπληρωμής όλων των υποχρεώσεων, επισημαίνοντας παράλληλα ότι τα μέτρα που συζητούνται, ειδικά για την εστίαση, αν εφαρμοστούν, θα σημαίνουν, ουσιαστικά ένα άτυπο lockdown, αφού θα πρέπει να ληφθεί υπόψιν ότι την ίδια ώρα ο κλάδος έχει να αντιμετωπίσει τις αυξήσεις σε πρώτες ύλες, ΔΕΗ και πετρέλαιο.

Όπως έλεγαν χθες στον “Λ.Τ.” επαγγελματίες της εστίασης οι λογαριασμοί της ΔΕΗ έρχονται φουσκωμένοι, την ώρα που η πτώση του τζίρου ξεπερνά το 50%.

Σημειώνεται ότι από το νέο έτος θα τεθούν σε ισχύ νέα μέτρα, κυρίως στην εστίαση, αφού τα καταστήματα θα κλείνουν στις 12 τα μεσάνυχτα, ενώ θα τεθεί σε λειτουργία και η τηλεργασία όπου μπορεί να εφαρμοστεί.