Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Κτηματολογικό Γραφείο στην Αταλάντη, ζητά ο Θέμης Χειμάρας

Με ερώτηση που κατέθεσε στον αρμόδιο Υπουργό κ. Κωστή Χατζηδάκη, ο Βουλευτής ΝΔ Φθιώτιδας Θέμης Χειμάρας ζητά τη δημιουργία Υποκαταστήματος του Κτηματολογικού Γραφείου Στερεάς Ελλάδας στην Αταλάντη, αίτημα που υποστηρίζει και ο Δήμος Λοκρών όπως προκύπτει από το πρόσφατο ψήφισμα που εξέδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο.

Το Κτηματολογικό Γραφείο Αταλάντης, το οποίο λειτουργεί από το 2005, εξυπηρετώντας μια ευρύτατη περιοχή 10 δημοτικών ενοτήτων, πρόκειται να απορροφηθεί από το «Κτηματολογικό Γραφείο Στερεάς Ελλάδας» με έδρα τη Λαμία, αναγκάζοντας τους πολίτες και τους επαγγελματίες της ευρύτερης περιοχής, να διανύουν μεγάλες αποστάσεις για τις ανάγκες των συναλλαγών τους.

Το υπάρχον Κτηματολογικό Γραφείο Αταλάντης, το οποίο και πρόκειται να καταργηθεί, εξυπηρετεί σημαντικό αριθμό πολιτών και επαγγελματιών. Μόνο το 2019, διεκπεραίωσε 3.419 υποθέσεις με τα έσοδά του να αγγίζουν τις 120.000 €, γεγονός που τεκμηριώνει την πρόταση αυτή.

Επίσης, πρέπει να παραταθεί η προθεσμία για διορθώσεις σφαλμάτων στις περιοχές της Αταλάντης, Μαλεσίνας, Λιβανατών, Αγίου Κωνσταντίνου, Αρκίτσας, Τραγάνας, Κυπαρισσίου, Προσκυνά και Λουτσίου και να προστεθεί σε αυτές η περιοχή του Μαρτίνου.