Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Λαική Συνέλευση στο Λιανοκλάδι : Δέσμευση Σταικούρα για γρήγορες αποζημιώσεις στους πληγέντες

Μετρούν ακόμη τις πληγές τους οι πλημμυροπαθείς στο Λιανοκλάδι , μια εβδομάδα μετά το πέρασμα του καταστροφικού κυκλώνα απο την περιοχή τους . Οι ζημιές στις αγροτικές καλλιέργειες και στις υποδομές της Δημοτικής Ενότητας του Δήμου Λαμιέων είναι μεγάλες με τους κατοίκους της περιοχής να εκφράζουν την αγωνία τους για την επόμενη ημέρα και να ανησυχούν για τις αποζημιώσεις και την γρήγορη αποκατάσταση των προβλημάτων προκειμένου να ξεκινήσει και πάλι η οικονομική δραστηριότητα .Σε λαική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Λιανοκλάδι , παραβρέθηκε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταικούρας διαβεβαιώνοντας τους πληγέντες οτι εχουν δρομολογηθεί ηδη ενέργειες , εχουν ψηφιστεί νομοθετήματα και εχουν ληφθεί αποφάσεις απο την πλευρά της κυβέρνησης για να γίνουν οσο το δυνατόν πιο γρήγορα οι αποταμιεύσεις των χρημάτων για την ναποζημίωση ολων οσων εχουν πληγεί απο την θεομηνία . 

Στην τοποθετησή του ο υπουργός Οικονομικών με σαφήνεια δήλωσε οτι θα δοθούν αμέσως τα χρήματα που προβλέπονται στα νοικοκυριά που αποδεδειγμένα εχουν πληγεί απο την κακοκαιρία , ενω ανεστάλησαν  οι φορολογικές υποχρεώσεις ολων των πολιτών της Δημοτικής Ενότητας Λιανοκλαδίου , ενω παράλληλα ανακοίνωσε εργα αντιπλημμυρικής προστασίας της περιοχής προυπολογισμού 46 εκατομμυρίων ευρώ . Σύμφωνα με τον κ. Σταικούρα απο τα χρήματα αυτά τα 25 εκ ευρώ θα διατεθούν για εργα αντιπλημμυρικά στον Ε-65 και τη Γερμανική Τάφρο και τα 21 εκ ευρώ αφορούν εργα αντιπλημμυρικής προστασίας της ΕΡΓΟΣΕ , σύμφωνα με απόφαση του Διοικητικούς της Συμβουλίου . Στη Λαική συνέλευση παραβρέθηκε και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Χρήστος Τριαντόπουλος ενημερώνοντας τους κατοίκους για τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν .

Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Θανάση Καρακάντζα ενας ολόκληρος στόλος μηχανημάτων της πολιτικής προστασίας ηδη επιχειρεί στην περιοχή για την αμεση αποκατάσταση των ζημιών που εχουν προκληθεί , ενω ο ιδιος ο αντιπεριφερειάρχης διαβεβαίωσε τους κατοίκους οτι εχουν ληφθεί ολα τα μέτρα για την αποτροπή παρόμοιου φαινομένου . Στη λαική συνέλευση που διοργάνωσε ο Αγροτικός Συνεταιρισμός , παραβρέθηκε και ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραίσκος , σημειώνοντας οτι απο αύριο το πρωί τα μηχανήματα του Δήμου θα βρίσκονται στην περιοχή του Λαινοκλαδίου για την διάνοιξη των αγροτικών δρόμων και τον καθαρισμό των χωραφιών απο τις φερτές υλες , προκειμένου οι αγρότες να αποκτήσουν πρόσβαση στις καλλιεργειές τους . Στη συγκέντρωση ηταν παρών και ο βουλευτής Φθιώτιδας Θέμης Χειμάρας , εκφράζοντας την συμπαραστασή του και την πλήρη στηριξή του στα αιτήματα  των αγροτών.Στο θέμα της πρόληψης εστίασε ο περιφερειακός σύμβουλος Τάσος Χρονάς , λέγοντας οτι θα επρεπε να είχαν κατασκευαστεί τα φράγματα και τα εργα ορεινής υδρονομίας για να αποφευχθούν τα πλημμυρικά φαινόμενα που ζήσαμε το προηγούμενο διάστημα .

Φωτογραφίες

   

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.
randomness