Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Λαμία : Προβλήματα στις μετακινήσεις, κλειστά μαγαζιά και απροσπέλαστοι δρόμοι

Σοβαρή κρίνεται η κατάσταση που υπάρχει στη Λαμία  από το Δήμαρχο Νίκο Σταυρογιάννη και  τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου  και της Περιφέρειας Στερεάς . Το μέτωπο της χιονόπτωσης παραμένει έντονο ακόμα και μέσα στη πόλη, με το χιόνι να ξεπερνάει σε ορισμένα σημεία τους 30 πόντους, ενώ αναμένεται κύμα παγετού από σήμερα το βράδυ . Τα προβλήματα που ξεκίνησαν το πρωί βρίσκονται σε εξέλιξη και αυτή την ώρα καθώς υπάρχουν περιοχές όπου οι δρόμοι είναι απροσπέλαστοι.Στον Αγιο Λουκά και στις οδούς Τυμφρηστού και Κοραή το χιόνι εχει σκεπάσει με τους δρόμους να είναι αδιάβατοι .

 Ο δήμος  χαρακτηρίζει «ιστορικό χιονιά» το φαινόμενο που έχει πλήξει την περιοχή, καθώς έχει σημάνει συναγερμό στις υπηρεσίες για την αντιμετώπιση της κατάστασης.  «Τα εκχιονιστικά δουλεύουν ασταμάτητα μέσα στη πόλη για να καθαρίσουν  τις κεντρικές αρτηρίες απο το χιόνι και να αποκαταστήσουμε προβλήματα στους συνοικιακούς δρόμους . Ωστόσο το χιόνι είναι πολύ» δηλώνει ο Δήμαρχος κάνοντας εκκληση να περιορίσουν οι κάτοικοι τις μετακινήσεις τους .Σε πολλούς δρόμους στη Λαμία η κίνηση των οχημάτων γίνεται με αντιολισθητικές αλυσίδες ,ενω στις συνοικίες οι κάτοικοι καθαρίζουν με τα φτυάρια τις αυλές των σπιτιών τους .

Από το πρωί λόγω της κακοκαιρίας του χιονιά έχουν ακυρωθεί όλα τα δρομολόγια του αστικού ΚΤΕΛ ενω πολύ λίγα είναι και τα ταξί που κυκλοφορούν στους δρόμους  .

  Σχεδόν αδύνατη είναι η πρόσβαση στα  χωριά του Καλλικρατικού Δήμου Λαμίας με τα μεγαλύτερα προβλήματα να αντιμετωπίζουν η Υπάτη ,η Καστανιά και η Δίβρη .

Η σφοδρότητα της κακοκαιρίας που έχει πλήξει τη Λαμία  σήμερα, δημιούργησε δυσκολίες στην καθημερινότητα της αγοράς , με πολλούς  εμπόρους και καταστηματάρχες να κλείνουν τα μαγαζιά τους αφου η κίνηση ηταν ανύπαρκτη .

 

 

 

Φωτογραφίες