Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Λαμία : Συνάντηση κοινοταρχών με τρεις Αντιπεριφερειάρχες στην Ηράκλεια

Γεύμα εργασίας Συνάντηση κοινοταρχών με τρεις Αντιπεριφερειάρχες στην Ηράκλεια πραγματοποιήθηκε την Τρίτη το βράδυ στην τοπική κοινότητα της Ηράκλειας με την παρουσία τριών αντιπεριφερειαρχών, δημοτικού συμβούλου Λαμίας και των προέδρων των τοπικών κοινοτήτων της Νότιας Λαμίας που ανήκουν στον Καλλικρατικό Δήμο.

Στη συνάντηση αυτή συζητήθηκαν όλα τα προβλήματα που απασχολούν τις τοπικές κοινότητες και τέθηκαν οι βάσεις για μια στενότερη συνεργασία των τοπικών παραγόντων με τους θεσμικούς εκπροσώπους  της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Δήμου Λαμιέων με στόχο να αναδειχτούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της ευρύτερης περιοχής και να στηριχθούν οι παραγωγικές δυνατότητες της τοπικής κοινωνίας. Αυτό που ζήτησαν οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων από την Περιφέρεια είναι να χρηματοδοτηθούν και να ολοκληρωθούν όλα τα αναγκαία έργα υποδομής που βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιοχή και για τα οποία υπάρχουν έτοιμες μελέτες.

Οι τοπικοί παράγοντες κάνοντας μια ουσιαστική συζήτηση με τους τρεις αντιπεριφερειάρχες έθεσαν ως προτεραιότητα την αποδοτικότερη αξιοποίηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, δεδομένου ότι στην περιοχή υπάρχουν και λειτουργούν πολλές δυναμικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται κυρίως στον αγροτικό τομέα με εξαγώγιμα ποιοτικά προϊόντα και με πολλές ακόμη δυνατότητες ανάπτυξης.

Σύμφωνα με τους ίδιους τα έργα υποδομής είναι ζωτικής σημασίας για την περιοχή  προκειμένου να υπάρξει τα επόμενα χρόνια μια πραγματική στροφή προς την προώθηση της τοπικής ανάπτυξης που συνδέεται άμεσα πλέον με την προώθηση της επιχειρηματικότητας. Μ’ αυτό τον τρόπο πιστεύουν οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων στον κάμπο του Καλλικρατικού Δήμου, θα προωθηθεί η απασχόληση και θα αποτραπεί η εγκατάλειψη των αγροτικών περιοχών. Από την πλευρά τους οι αντιπεριφερειάρχες δεσμεύτηκαν να στηρίξουν τον δυναμισμό αυτών των κοινωνιών διαθέτοντας τους αναγκαίους πόρους για την υλοποίηση των έργων που έχουν προταθεί.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι Αντιπεριφερειάρχες Θύμιος Καραΐσκος, Θέμης Χειμάρας και Κώστας Αποστολόπουλος.
                                                                                                                                              

Χρήστος Αλεξανδρής 
 

Φωτογραφίες