Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

 

Λαμία :Τίμησαν την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων

 

 

 Την θλιβερή επέτειο της γενοκτονίας των Ποντίων τίμησαν σήμερα στη Λαμία οι τοπικοί φορείς , στις εκδηλώσεις μνήμης που οργάνωσε ο Αντιπεριφρειάρχης Φθιώτιδας Ηλίας Κυρμανίδης . 

Οι εκδηλώσεις  πραγματοποιήθηκαν στην   Πλατεία Διάκου  με     κατάθεση στεφάνων και τήρηση ενός λεπτού σιγής  από τις αρχές του τόπου και Ποντιακά Σωματεία και Συλλόγους .

 Νωρίτερα στον Μητροπολιτικό Ναό της Λαμίας πραγματοποιήθηκε   η επιμνημόσυνη δέηση   και εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της Ημέρας   από την  Συμέλα Πατσινακίδου – Τουμανίδου. 

Στις εκδηλώσεις έδωσε το παρόν ο Αντιπεριφερειάρχης  Φθιώτιδας Ηλίας Κυρμανιδης , ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμίας  Γιώργος Κυροδήμος  , Στρατιωτικές και Αστυνομικές  Αρχές .

 
Σήμερα, σε μια περίοδο ιδιαίτερα δύσκολη και με τα εθνικά ζητήματα σε ένταση, περισσότερο από ποτέ έχουμε εθνική υποχρέωση να αντισταθούμε στη «Γενοκτονία της μνήμης» , δήλωσε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμίας Γιώργος Κυροδήμος .
Η κοινωνία που θέλει να τρέξει στο μέλλον, οφείλει να αποκαταστήσει την ιστορικότητα του παρελθόντος.
Δυστυχώς μέχρι σήμερα η Διεθνής Κοινότητα είναι τουλάχιστο υπερήμερη στο θέμα της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ποντίων. Μια υστέρηση που δίνει δικαιώματα στην Τουρκία να συνεχίζει να συμπεριφέρεται με τον παραδοσιακό της τρόπο, που δεν συνάδει ούτε με το Διεθνές Δίκαιο ούτε με τις συνθήκες μιας Παγκόσμιας Σύγχρονης και Πολιτικά Πολιτισμένης Κοινωνίας
Φωτογραφίες

   

Απόψεις

Αθλητικά

Η λέξη «ισότητα» θα ξεχωρίζει στο πίσω μέρος της φανέλας του Γιάννη Αντετοκούνμπο, με την επανεκκίνηση της αγωνιστικής δραστηριότητας του πρωταθλήματος του ΝΒΑ. Ο...