Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

ΛΑΡΚΟ: Συμβολική κατάληψη στα γραφεία του εργοστασίου για την ανάκληση τριών απολύσεων


Σε συμβολική κατάληψη των γραφείων του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ προχώρησαν οι εργαζόμενοι ζητώντας την ανάκληση των απολύσεων τριών συναδέλφων τους.
Συγκεκριμένα την Τετάρτη 1η Ιουλίου 2020 από τις 6:00 μέχρι τις 9:00 το πρωί, την ώρα που η κυβέρνηση κατέθετε στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις, οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ στο εργοστάσιο της Λάρυμνας έχοντας μπροστά το Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ και το Συνδικάτο, προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη διαμαρτυρίας στο χώρο των γραφείων όπου ασκείται η διοίκηση των εκκαθαριστών στο εργοστάσιο.
Απαιτούν να ανακληθούν οι 3 απολύσεις που πραγματοποιήθηκαν σε εργαζόμενους των 650 ευρώ από την εργολαβική εταιρεία ΤΕΧΝΟΣΤΥΛ όπου καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του εργοστασίου.
Στο μεταξύ συγκεντρώσεις ενάντια στο νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τις διαδηλώσεις, πραγματοποίησαν χθες, Πέμπτη 2 Ιουλίου, οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ.
Το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του καλεί σε μαζικό λαϊκό ξεσηκωμό “για να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ, που προσπαθεί να «βάλει στο γύψο» το δικαίωμα στην εργατική λαϊκή κινητοποίηση, για το οποίο χύθηκαν ποταμοί αίματος”.

    

Απόψεις

Γράφει ο Στέλιος Παπαθεμελής Τα ελληνικά πολιτικά κόμματα χρωστούν τα μαλλιοκέφαλά τους σε δανεικά και αγύριστα που ευκαίρως-ακαίρως έχουν λάβει από το κράτος. Σε...