Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Λεφτά υπάρχουν , αλλά μόνο για F-16 !

 
 
Τελικά λεφτά υπάρχουν . Αυτό ηταν και το μήνυμα του ταξιδιού του πρωθυπουργού στην Αμερική μετά και τη συναντησή του με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τράμπ . Η πτωχευμένη Ελλάδα που μέσα στην κρίση εχασε το 25% του εισοδηματός της , που εξακολουθεί να ταλαιπωρείται απο ενα υπέρογκο δημόσιο χρέος , με το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας στην Ευρώπη , αυτή η Ελλάδα που βλέπει τα καλύτερα μυαλά της να μεταναστεύουν στο εξωτερικό αναζητώντας εργασία ,   βρίσκει χρήματα για να '' εκσυγχρονίσει '' τα αεροπλάνα της . Σε μια περίοδο κατα την οποία  η αριστερή ελληνική κυβέρνηση εχει φτάσει στο σημείο να κόβει το ΕΚΑΣ  απο τους χαμηλοσυνταξιούχους , να μειώνει τα επιδόματα για τα ατομα με ειδικές ανάγκες , βρίσκει χρήματα (2,4 δίς ) για τον εκσυγχρονισμό των F-16 , οπως νωρίτερα είχε βρεί χρήματα για την καταβολή των δόσεων για ενα αχρηστο εξοπλιστικό πρόγραμμα και για την διευκόλυνση των μεγαλοεργολάβων που κατασκευάζουν τους εθνικούς αυτοκινητόδρομους με δημόσιο χρήμα , εξαιτίας των λεόντειων συμβάσεων που εχουν υπογραφεί με το ελληνικό δημόσιο . Στον τομέα της οικονομίας , η αριστερή ελληνική κυβέρνηση μετά απο πολύμηνη σκληρή διαπραγμάτευση , αυτό που πέτυχε τελικά ,  ηταν να αποδεχτεί ενα σκληρότερο μνημόνιο με νέα μέτρα , νέους φόρους , νέες περικοπές στις συντάξεις και τα οικογενειακά επιδόματα , χωρίς ουσιαστικά να πάρει τίποτα προς το παρόν , οσον αφορά το χρέος που εξακολουθεί να μην είναι βιώσιμο , τα πρωτογενή πλεονάσματα που είναι υψηλά , το πρόγραμμα  ποσοτικής  χαλάρωσης στο οποίο δεν συμμετέχουμε , τα capital controls που δεν αίρονται πνίγοντας τις επιχειρήσεις  . Στον ορίζοντα δεν υπάρχει και κανένα φώς οτι επίκειται κάποιο γενναίο επενδυτικό πρόγραμμα που θα μπορούσε να αντισταθμίσει τις ζημιές και να αμβλύνει κάπως τις καταστροφικές συνέπειες της μεγάλης οικονομικής κρίσης  δημιουργώντας  σοβαρές προυποθέσεις οικονομικής ανάκαμψης .  Ποιά είναι ομως τα ανταλλάγματα των εταίρων και συμμάχων μας Αμερικανών και Ευρωπαίων για ολες αυτές τις θυσίες που εχει υποστεί ο ελληνικός λαός ; Τα ανταλλάγματα για οσους ακόμη αναρωτιούνται , είναι ορατά δια γυμνού οφθαλμού !
 Ευχολόγια , φιλοφρονήσεις , επαινοι  και παρα πολλές δηλώσεις ευρωπαίων και Αμερικανών αξιωματούχων οτι βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο και πρέπει να βάλουμε τα δυνατά μας για να ολοκληρώσουμε τις μεταρρυθμίσεις .
''Μεταρρυθμίσεις '' που κάνουν φτωχότερα τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις προκειμένου να εξοικονομούνται χρήματα για αγορά νέων εξοπλιστικών προγραμμάτων , το κόστος των οποίων θα συμβάλει στην επιδείνωση της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης και στη συνέχιση της υποβάθμισης του βιοτικού επιπέδου της πλειονότητας των πολιτών . Θα περίμενε κανένας απο μια αριστερή ελληνική κυβέρνηση και απο εναν αριστερό πρωθυπουργό να αντιστέκεται σε ολες αυτές τις αδικίες που συντελούνται στην καμπούρα των απλών ελλήνων και φτωχοποιημένων πολιτών . Για ενα και μοναδικό  λόγο,  οτι αυτές τις υποσχέσεις είχαν  δώσει στην ελληνική κοινωνία που τους εμπιστεύτηκε δύο φορές . Δυστυχώς οι πολίτες με μεγάλη απογοήτευση διαπιστώνουν σήμερα ,  οτι τα κυβερνητικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πολύ εύκολα εχουν αφομοιωθεί απο τους μηχανισμούς της εξουσίας , χωρίς διάθεση για αμφισβήτηση του κατεστημένου που εξυπηρετεί τα συμφέροντα  των λίγων σε βάρος των συμφερόντων των πολλών  . 
 
                                                                                                                                                                                                                                       Χρήστος Αλεξανδρής 

!