Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Λειτουργικό και Ποιμαντικό Πρόγραμμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών έως 5 Δεκεμβρίου 2021

Ανακοινώθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδας το Λειτουργικό και Ποιμαντικό Πρόγραμμα του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Φθιώτιδας κ. Συμεών για την εβδομάδα από 29 Νοεμβρίου έως 5 Δεκεμβρίου 2021.

Χθες το βράδυ τελέστηκε Ιερά Αρχιερατική Αγρυπνία στο Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο του Αγίου Εφραίμ στο Πνευματικό και Διοικητικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως στη Λαμία για την εορτή του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021

10:00 π.μ. Επίσκεψη στην Έκθεση Φωτογραφίας «ANTITHESIS» στο Μουσείο Σύγχρονης Ιστορίας στη Λαμία.
11:00 π.μ. Επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας.
18:00 μ.μ. Ποιμαντικές κατ’ οίκον επισκέψεις σε εμπεριστάτους αδελφούς στην περιοχή του Δήμου Λαμιέων

Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021

07:00 π.μ. Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία για την Εορτή του Αγίου Φιλαρέτου, Προστάτου του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Ι.Μ. Φθιώτιδος στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας παρουσία εκπροσώπων των Ενοριακών Φιλοπτώχων Ταμείων της Ιεράς Μητροπόλεως
18:00 μ.μ. Συμμετοχή στο Β/θμιο Συνοδικό Δικαστήριο στο Συνοδικό Μέγαρο στην Αθήνα.

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021

09:00 π.μ. Ποιμαντικές κατ’ οίκον επισκέψεις σε εμπεριστάτους αδελφούς στην περιοχή Λοκρίδος
18:00 μ.μ. Χαιρετισμός στο 21ο Πανελλήνιο Νοσηλευτικό Συνέδριο, κατόπιν προσκλήσεως του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Συνδικαλιστικής Νοσηλευτικής Ομοσπονδίας του Εθνικού Συστήματος Υγείας, στην Αράχωβα.

Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021

09:00 – 11:30 π.μ. Ποιμαντικές και κοινωνικές δράσεις αφιερωμένες στην Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία
18:00 μ.μ. Πανηγυρικός Πολυααρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου, συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου και του Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας Λαμίας.

Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021

07:00 π.μ. Όρθρος και Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου, συλλειτουργούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου και του Ποιμενάρχου μας Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας Λαμίας.
11:00 π.μ. Έναρξη εργασιών του Πανελληνίου Συνεδρίου Κατηχητών της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Χριστιανικής Αγωγής και Νεότητος της Εκκλησίας της Ελλάδος με θέμα: «Πως θα μεταδώσουμε στους νέους μας το πνεύμα και το όραμα του 1821» στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού και Διοικητικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως στη Λαμία.
15:30 μ.μ. Επίσκεψη των Συνέδρων στο Κενοτάφιο του Αθανασίου Διάκου στη Λαμία και αφήγηση του μαρτυρίου του.
18:00 μ.μ. Αναστάσιμος Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας.
Ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Συμεών στη σειρά ομιλιών υπό τον τίτλο «Αύριο είναι Κυριακή».

Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021

07:00 π.μ. Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιστορικό Ιερό παλαιό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Λαμίας.
Αρχιερατικό Μνημόσυνο των μακαριστών Μητροπολιτών Φθιώτιδος Νικολάου, Δαμασκηνού και Αμβροσίου.
11:30 π.μ. Αρχιερατικό Τρισάγιο επί του τάφου του μακαριστού Μητροπολίτου Φθιώτιδος κυρού Δαμασκηνού στο Δημοτικό Κοιμητήριο Παναγίας Ξηριώτισσας Λαμίας.
12:00 μ.μ. Η 54η επετειακή εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος της Ενορίας Αγίας Βαρβάρας Λαμίας με θέμα: «Ιωάννης Καποδίστριας» στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού και Διοικητικού Κέντρου της Ι.Μ. στη Λαμία.
13:30 μ.μ. Αρχιερατικό Τρισάγιο επί του τάφου του μακαριστού Μητροπολίτου Φθιώτιδος κυρού Νικολάου στην Ιερά Μονή Παναγίας Δαμάστας.
18:00 μ.μ. Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Σπερχειάδος. Εγκατάσταση νέου Προϊσταμένου του Ιερού Ναού.

 

 

    

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.
randomness