Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Μάσκες και γάντια έξω από ΔΕΥΑΛ και στρατόπεδο Τσαλτάκη !

Κυριακή πρωί κάνοντας μια μεγάλη βόλτα, περνώντας από ΔΕΥΑΛ, στρατόπεδο Τσαλτάκη κλπ παρατηρήσαμε το νέο είδος σκουπιδιών που βρίσκονται πλέον παντού διάσπαρτα πεταμένα (μάσκες, γάντια κλπ). Γάντια πεταμένα στο δρόμο και στα πεζοδρόμια, ακόμη και μέσα στο στρατόπεδο.
Είναι τα νέα περιφερόμενα σκουπίδια, αποτέλεσμα των μέτρων ατομικής προστασίας και προφύλαξης από τη νόσο του κορωνοιού. Είναι οι νέες εστίες μόλυνσης της δημόσιας υγείας, που τις προκαλούν άνθρωποι που δεν έχουν αντιληφθεί ακόμη την ατομική και κοινωνική τους ευθύνη έναντι των άλλων συνανθρώπων τους, παρά τα όσα λέγονται και γράφονται το τελευταίο διάστημα από τους ειδικούς. Για την πανδημία που έχει χτυπήσει τις κοινωνίες μας, τα μέτρα προστασίας που πρέπει να λαμβάνονται απ' όλους μας, αλλά και τις επισημάνσεις των ειδικών ότι τα νέα περιφερόμενα σκουπίδια (μάσκες, γάντια κλπ, είναι υψηλής μολυσματικότητας και εγκυμονούν κινδύνους για την υγεία όλων μας.
Χρ. Α

 

 

Φωτογραφίες

    

Απόψεις

Αθλητικά

Ο Διαγόρας Ρόδου πέτυχε την πρώτη του νίκη στη φετινή σεζόν, καθώς επικράτησε στη Λάρισα του τοπικού Απόλλωνα με 1-0, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της Super League 2...
randomness