Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Με δοξολογία στη Μητρόπολη τοπικές αρχές και πολίτες γιόρτασαν την Πρωτοχρονιά στη Λαμία !

Mε την καθιερωμένη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό , τοπικές αρχές και απλοί πολίτες γιόρτασαν στη Λαμία την ελευση του καινούριου χρόνου . Στο πρωτοχρονιάτικο μηνυμά του ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας κ. Νικόλαος αναφέρθηκε στο νέο τρομοκρατικό χτύπημα στην Τουρκία που στοίχισε τη ζωή σε 39 συνανθρώπους μας ,ευχόμενος το 2017 να είναι ετος ελπιδοφόρο ,ειρηνικό και ευτυχισμένο για ολους τους ανθρώπους . Ο λόγος που αυτη η κατάρα της τρομοκρατίας δεν εχει χτυπήσει τη πόρτα μας ,είπε ο Μητροπολίτης , είναι η πρόνοια του θεού . Στην κοινωνία μας είναι πολλοί αυτοί που προσεύχονται ,νηστεύουν ,εκκλησιάζονται και πράττουν το καλό και το σωστό τηρώντας τους νόμους και το ευαγγέλιο ,τόνισε στο κηρυγμά του ο Σεβασμιώτατος και ζήτησε απο τους πολίτες το 2017 να συνεχίσουν να πορεύονται εν ειρήνη τηρώντας με θρησκευτική ευλάβεια τις αρχές και τις αξίες της εκκλησίας και της Πολιτείας .

 Ειδικότερα στο κηρυγμά του ο Σεβασμιώτατος τόνισε τα εξής :

            «Να προσευχόμαστε όλοι αδελφοί μου να μη εισέλθει αυτή κατάρα  και στην Πατρίδα μας. Στην Ελλάδα ακόμη δεν έχουμε ζήσει τέτοιες καταστάσεις γιατί το τιμόνι της Πατρίδος μας το κρατά η Παναγία. Υπάρχουν ακόμη άνθρωποι πιστοί και ενάρετοι. Δεν χάλασε η κοινωνία μας. Στην σημερινή εποχή δεν προβάλλεται η αρετή , προβάλλεται μόνο η κακία. Έχουμε αντιληφθεί όμως όλοι, είτε το λέμε είτε όχι, ότι η πραγματική ευτυχία έρχεται μόνο από το Θεό, ο οποίος είναι η πηγή της ζωής.     Σήμερα πρώτη του έτους θέλω να σας παρακαλέσω ως πνευματικός σας πατέρας , να προσευχόμαστε και  να μείνουμε ενωμένοι όλοι μαζί  κάτω από την σκέπη του Θεού  τηρώντας τους νόμους της Εκκλησίας και ακολουθώντας την αλήθεια του Ευαγγελίου».

Στη δοξολογία παραβρέθηκαν οι βουλευτές Θανάσης Μιχελής ,Γιάννης Σαρακιώτης και Χρήστος Σταικούρας ,ο Αντιπεριφερειάρχης Θύμιος Καραίσκος ,ο Δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης ,ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Θανάσης Κλειτσάκης ,Δημοτικοί και Περιφερειακοί σύμβουλοι ,εκπρόσωποι του Στρατού ,της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής . Μετά το τέλος της δοξολογίας ο Μητροπολίτης μετέβη στα γραφεία της Περιφέρειας οπου εκοψε την Αγιοβασιλόπιτα υπο τους ηχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Λαμιέων και παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη και ολων των τοπικών αρχών . Τέλος ο Σεβασμιώτατος στο Γραφείο του Μητροπολιτικού Ναού Λαμίας, έκοψε την Αγιοβασιλόπιττα για τους Κληρικούς, τους Ιεροψάλτες, τους Επιτρόπους και τα στελέχη του Μητροπολιτικού Ναού. Το φλουρί έτυχε ο Αρχιδιάκονος π. Ευστάθιος Κατόπης.

                                                          Νίκος Σταυρογιάννης: «Να είναι η χρονιά των μεγάλων αλλαγών …...»

Ως «….την χρονιά των μεγάλων αλλαγών που χρειάζεται ο τόπος ..»  ελπίζει να είναι το 2017 ο Δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Στυαρογιάννης στο Πρωτοχρονιάτικο  μήνυμα του

«Το 2017, ας είναι η χρονιά των μεγάλων αλλαγών που χρειάζεται ο τόπος μας, η χρονιά που μαζί με την ελπίδα θα φέρει την αισιοδοξία, την προοπτική καλύτερης ζωής αλλά και την ηθική και πνευματική ανάταση που τόσο έχουμε ανάγκη.
Εύχομαι σε όλους χρόνια πολλά, χρόνια καλύτερα από αυτά που βιώνει σήμερα η ελληνική κοινωνία.
Καλή χρονιά!»

Φωτογραφίες