Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Με δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό γιορτάσθηκε η πρωτοχρονιά στη Λαμία

Στη σκιά της πανδημίας και της νέας μετάλλαξης και με περιοριστικά μέτρα υποδέχτηκαν τον ερχομό του νέου ετους οι τοπικοί αρχοντες στη Λαμία .

Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας Συμεών χοροστάτησε στην επίσημη δοξολογία για την πρωτοχρονιά στον Μητροπολιτικό Ναό της Λαμίας , ενω στο τέλος της λειτουργίας ευλόγησε και εκοψε την αγιοβασιλόπιτα , ζητώντας  να μεταφερθεί  στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Λαμίας,  για τους γιατρούς , τους νοσηλευτές και όλους τους ασθενείς που έκαναν αλλαγή του χρόνου στο νοσοκομείο.

''Να μου επιτρέψετε, είπε ο Σεβασμιώτατος , την Αγιοβασιλόπιτα που ευλογήσαμε να την στείλω στην μονάδα κορωνοϊού του Νοσοκομείου μας, στους εκεί εργαζομένους και διακονούντες, να την προσφέρω στους γιατρούς, στους νοσηλευτές και δι’ αυτών στους ασθενείς, που παλεύουν οι πρώτοι για την υγεία όλων και οι δεύτεροι που παλεύουν για την ζωή τους. Να ευχηθούμε αυτή η πανδημία να είναι μία ανάμνηση σύντομα και κυρίως ένα μάθημα, το οποίο μπορεί να μας αφήσει πολλά και ωφέλιμα. Από εμάς εξαρτάται, αν θα επιλέξουμε το σκοτάδι, τον ανορθολογισμό,  αν θα επιλέξουμε την φοβία, την καχυποψία, την συνομωσία ή θα επιλέξουμε το φως που δίνει αγάπη, σύνεση, συνεργασία, το φως που δίνει η μελέτη, η επιστήμη, τα δώρα του Θεού, το φως που δίνει η προσπάθεια, η υπευθυνότητα, το φως που δίνει στους ανθρώπους η αγάπη και η προσφορά προς τον συνάνθρωπο και τον άλλο άνθρωπο''. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο κ. Συμεών ευχήθηκε σύντομα η πανδημία να είναι ανάμνηση, αλλά και μάθημα που θα μας αφήσει πολλά  διδάγματα .

Η  σημερινή ημέρα , σημείωσε ο Σεβασμιώτατος είναι ευκαιρία επιλογής. ''Έτσι καταξιώνεται η ελευθερία, όταν κανείς έχει δυνατότητα να επιλέξει ανάμεσα στο φως και στο σκοτάδι. Επιλογή ελευθερίας είναι το σκοτάδι, μόνο που είναι κατάχρηση ελευθερίας, επιλογή ελευθερίας είναι το φως, μόνο που είναι καταξίωση ελευθερίας. Να αποδειχθούμε λοιπόν άξιοι ελευθερίας και το 2022, να επιλέξουμε το φως της αγάπης και το φως της ζωής. 

Έτη πολλά, ευλογημένα, χαρούμενα σε όλους σας ανεξαιρέτως».Η νέα χρονιά μας δίνει την  ευκαιρία , τόνισε ο Σεβασμιώτατος , να αποκτήσουμε μια υγιή σχέση με το παρελθόν κρατώντας το αποτύπωμα που μας άφησε η χρονιά που έφυγε με όλα τα θετικά και  όλα τα αρνητικά . ''Είναι ευκαιρία , τόνισε , να  θέσουμε στόχους και ρεαλιστικούς  και ουτοπικούς, αλλά να μην έχουμε την απαίτηση η ουτοπία μας να γίνει με το ζόρι εφικτή πραγματικότητα. Να είμαστε και ρεαλιστές και ονειροπόλοι και κυρίως να έχουμε την διάθεση κάθε μέρα να "αναθεωρούμεν την έκβασιν" των αποφάσεων μας, να αναπροσαρμοζόμαστε, να αναδρομολογούμε την πορεία μας και να ανατροφοδοτούμε και να τρέφουμε με ζωή, την ζωή μας. Αυτό εύχομαι ολόψυχα σε όλους μας''.

 

 

 

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε η νέα χρονιά να είναι ειρηνική και να χαρίσει υγεία σε ολους τους ανθρώπους από το πρώτο παιδί που γεννήθηκε αυτές τις ώρες οπως χαρακτηριστικά ανέφερε , μέχρι τον μεγαλύτερο παππού και γιαγιά που ζούν  στην πιο απομακρυσμένη περιοχή της Ελλάδας .

Το Εγκύκλιο Μήνυμα για το νέο έτος  ανέγνωσε ο νέος  Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως, Πανοσιολ. Αρχιμ.  του Οικουμενικού Θρόνου π. Εφραίμ Τριανταφυλλόπουλος.

 

Στο τέλος της Αρχιερατικής λειτουργίας  ο Σεβασμιώτατος εξήλθε με όλους τους κληρικούς,  στα προπύλαια του Ναού, όπου η Δημοτική Φιλαρμονική του Δήμου , υπό τον Μαέστρο  Δημήτρη  Μαντά παιάνισε τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα και την φήμη του Σεβασμιωτάτου, αντηχώντας σε όλη την πόλη μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας. 

 

 

 

 

 

 

Στην πρωτοχρονιάτικη αρχιερατική λειτουργία παρέστησαν ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό  Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και βουλευτής Φθιώτιδας Γιάννης Οικονόμου , οι βουλευτές Γιώργος Κοτρωνιάς , Θέμης Χειμάρας και Γιάννης Σαρακιώτης , ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραίσκος , ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Θανάσης Καρακάντζας , ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Λαμίας Γιώργος Κυροδήμος , οι Αντιδήμαρχοι κκ Φώσκολος , Μουστάκας και Ξεφλούδας , ο περιφερειακός σύμβουλος Σπύρος Λάμπου , η Διευθύντρια Περιφερειακής Εκπαίδευσης Ελένη Μπενιάτα , ο Γενικός της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Γιώργος Κανέλλος  και ο Αστυνομικός Διευθυντής Φθιώτιδας Δημήτρης Φούρλας