Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Με λαμπρότητα γιορτάσθηκαν στην Μητρόπολη Φθιώτιδας τα Εισόδια της Θεοτόκου και η γιορτή των Ενόπλων Δυνάμεων

Με λαμπρότητα γιορτάσθηκαν  στην  Μητρόπολη Φθιώτιδας  τα Εισόδια   της Θεοτόκου και η γιορτή των Ενόπλων Δυνάμεων . 

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία απο τον Σεβασμιώτατο  Μητροπολίτη  κ. Συμεών και στη συνέχεια  τελέσθηκε η Επίσημη Δοξολογία, ενώ τον Πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η Ταγματάρχης ΥΠ Κωνσταντίνα Κλωνάρη.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στο θεολογικό νόημα της Εορτής,  αλλά και στις θεολογικές και αιρετικές στρεβλώσεις, που υφίσταται το πρόσωπο της Παναγίας  από τους χριστιανούς της Δύσης, ρωμαιοκαθολικούς και προτεστάντες. 

Ο Σεβασμιώτατος μάλιστα κήρυξε τον Θείο Λόγο και στον  Πολυαρχιερατικό Εσπερινό,  στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Λειβαδειάς μετά απο πρόσκληση του  Μητροπολίτη  Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου, χοροστατούντος και  του  Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφαρσάλων κ. Τιμοθέου.

 

Στα πλαίσια του εορτασμού των Ενόπλων Δυνάμεων , ο κ. Συμεών  τέλεσε  και επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων στον Αδριάντα του Εύζωνα Πολεμιστή στην Πλατεία Πάρκου στη Λαμία. 

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, στην Επίσημη Δοξολογία και στην κατάθεση στεφάνων παραβρέθηκαν o  Υπουργός Οικονομικών  Χρήστος Σταϊκούρας, οι Βουλευτές Φθιώτιδος  Γεώργιος Κοτρωνιάς και Θεμιστοκλής Χειμάρας, ο Αντιπεριφερειάρχης  Φθιώτιδος  Αθανάσιος Καρακάντζας, ο Δήμαρχος Λαμιέων  Ευθύμιος Καραΐσκος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου  Γεώργιος Κυροδήμος, ο Φρούραρχος Λαμίας – Διοικητής ΚΕΥΠ Ταξίαρχος Μιχαήλ Κρητσωτάκης, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Στερεάς Ελλάδος, Υποστράτηγος Γεώργιος Κανέλλος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Φθιώτιδος Δημήτριος Φούρλας,  ο Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Στερεάς Ελλάδος Αρχιπύραρχος Νικόλαος Μπάλσης, εκπρόσωποι άλλων φορέων και συλλόγων του τόπου. 

Φωτογραφίες

    

randomness