Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Με λαμπρότητα γιορτάστηκαν τα Θεοφάνια στο Γοργοπόταμο

Με κάθε λαμπρότητα και επισημότητα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (6/1) η τελετή του Αγιασμού των Υδάτων στο Γοργοπόταμο στο Δήμο Λαμιέων. Πλήθος κόσμου, εκπρόσωποι του Στρατού, βουλευτές του Νομού και τοπικοί άρχοντες, βρέθηκαν αρχικά στον Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής στο Γοργοπόταμο και στη συνέχεια ακολούθησαν την πομπή, μαζί με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Λαμιέων και μετέβησαν στο χώρο όπου τελέσθηκε ο αγιασμός των υδάτων. 

Το "παρών" έδωσαν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αποστόλης Καραναστάσης, ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Σταϊκούρας, ο Δήμαρχος Λαμιέων, Νίκος Σταυρογιάννης, οι αντιδήμαρχοι, Γιάννης Ρούλιας, Στέλιος Καραγιάννης και Γιώργος Ζαγκανάς, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Ζαχαρίας Χαλβατζής και οι δημοτικοί σύμβουλοι, Θανάσης Κλειτσάκης και Δημοσθένης Καλαμπαλίκης, ο πρώην δήμαρχος και επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Γιώργος Κοτρωνιάς με τους συμβούλους του, Πάνο Φώσκολο, Μαρία Ραπτοπούλου και Δημήτρη Μητσόπουλο, ο νέος πρόεδρος του ΕΒΕ Φθιώτιδας, Θανάσης Κυρίτσης μαζί με μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και πολλοί πιστοί. 

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας, με πομπή, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Λαμιέων, το εκκλησίασμα, κατευθύνθηκε προς τη γέφυρα όπου έγινε η τελετή καθαγιασμού των Υδάτων εκεί όπου βρέθηκαν και 4 θαρραλέοι που αψήφισαν τα παγωμένα νερά του Γοργοποτάμου και βούτηξαν για να πιάσουν τον Σταυρό και να πάρουν την Ευλογία.

Μετά τη λήξη της τελετής, η Φιλαρμονική, επέστρεψε έξω από τον Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής, γεμίζοντας την ατμόσφαιρα με πανέμορφους ήχους από κάλαντα των ημερών ενώ ακούστηκε και ο Εθνικός Ύμνος. 

Στο περιθώριο της τελετής καθαγιασμού των Υδάτων, ο Δήμαρχος Λαμιέων, Νίκος Σταυρογιάννης, τόνισε σε δηλώσεις του: "Βρισκόμαστε και φέτος στον Γοργοπόταμο, για τον  εορτασμό των Θεοφανίων και τον Αγιασμό των υδάτων. Τον Αγιασμό των υδάτων του Γοργοποτάμου, του ζωοδότη ποταμού ο οποίος φροντίζει να υδροδοτεί την πόλη και το μεγαλύτερο τμήμα του Δήμου Λαμιέων. Εύχομαι Χρόνια Πολλά, καλή Φώτιση και το Φως της Χριστιανοσύνης, το Φως της αγάπης και της αλληλεγγύης να φωτίζει τα βήματα όλων, ιδιαίτερα αυτών που με τις αποφάσεις τους, ρυθμίζουν τις τύχες της ελληνικής κοινωνίας και επίσης εύχομαι δύναμη έτσι ώστε η πατρίδα μας να μπορεί να υπερασπίζει τα δίκαια της. Χρόνια πολλά, καλή Φώτιση".   

Φωτογραφίες