Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Με στελέχη του ΠΑΣΟΚ στη Λαμία συναντήθηκε ο Γιάννης Μανιάτης

 Συνεχίζοντας τις επισκέψεις του σε όλη τη χώρα στα πλαίσια της επαφής του με τους πολίτες για την υποστήριξη της υποψηφιότητάς του για Πρόεδρος στο νέο προοδευτικό κίνημα, ο Γιάννης Μανιάτης  επισκέφθηκε χθες το πρωί την πόλη της Λαμίας ,  συναντήθηκε με στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην Πλατεία Ελευθερίας ενω είχε την ευκαιρία να  συζητήσει   με φίλους του  ΠΑΣΟΚ για το νέο Κίνημα και  τις αλλαγές στην οργάνωσή του μετά την εκλογή νέου αρχηγού . Στη συνάντηση παρόντες ηταν ο πρώην βουλευτής Νίκος Τσώνης , ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Βασίλης Γκούβας , ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Σανίδας και απλοί πολίτες . "Νέα Κεντροαριστερά σημαίνει νέα ηγεσία'' ηταν το μήνυμα του Γιάννη Μανιάτη στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ .

Στη συζήτηση που εγινε δεν παρέλειψε να σχολιάσει και τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις με την κυβερνητική στροφή στο ρεαλισμό , λέγοντας οτι η ο πρωθυπουργός θα πρέπει να κλείσει αμεσα την αξιολόγηση γιατί η  χώρα χρειάζεται αλλαγή παραγωγικού μοντέλου και νέες πηγές πλούτου για να πετύχει την ανάπτυξη με κοινωνικό πρόσημο στην πράξη" .

Τα επόμενα χρόνια , είπε ο κ. Μανιάτης , θα πρέπει να ανατρέψουμε ολα οσα μας κρατούν αλυσοδεμένους στα γρανάζια της γραφειοκρατίας , γιατό μόνο ετσι θα καταφέρουμε να αναδείξουμε την Ελλάδα της παραγωγής και των νέων θέσεων εργασίας . Στόχος της προοδευτικής παράταξης της κεντροαριστεράς είναι να οδηγήσει σε στρατηγική ηττα την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ και να γίνει ο πρωταγωνιστής των εξελίξεων . Μάλιστα ο κ. Μανιάτης πρότεινε την δημιουργία ενιαίας κοινοβουλευτικής ομάδας μετά τις εκλογές του Νοεμβρίου .

''  Πρέπει να είναι κόμμα της κοινωνίας, ανοικτό και δίπλα στην κοινωνία '' υπογράμμισε ο κ. Μανιάτης . ''Μόνο έτσι -είπε- θα δυναμώσει η παράταξη, θα καταφέρει να εφαρμόσει αναπτυξιακό πρόγραμμα με προοδευτικό, κοινωνικό πρόσημο στην πράξη, που θα μειώσει την ανεργία και θα βγάλει τη χώρα από την κρίση. Το πρόσωπο που θα εκλεγεί θα παίξει καθοριστικό ρόλο και στην ενότητα για την ανάπτυξη του νέου Κινήματος, αλλά και στην επιλογή και προώθηση του αναπτυξιακού Προγράμματος …»  .