Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

ΜΕΓΑΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΕΡΓΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ

• Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη θα ζητήσει ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Νίκος Σουλιώτης


Δραματική παραμένει η κατάσταση με τα δημόσια έργα στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Τα περισσότερα έργα έχουν σταματήσει, ενώ οι λίγες εργολαβίες που προχωρούν χρηματοδοτούνται από τους ίδιους τους αναδόχους που έχουν την οικονομική δυνατότητα να το κάνουν.

Για παράδειγμα, το Λιμάνι του Αγίου Κωνσταντίνου, στο Δήμο Καμένων Βούρλων, έχει φτάσει στο 85% της συμβατικής υποχρέωσης και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο ανάδοχος χρηματοδοτει με ίδιους πόρους την εργολαβία.

Την ίδια στιγμή, οι περισσότεροι ανάδοχοι ζητούν διάλυση εργολαβιών και κάποιοι άλλοι επιλέγουν τον δρόμο των αγωγών προκειμένου να διεκδικήσουν τα χρήματά τους στα δικαστήρια.

Οι Δήμαρχοι, στη σημερινή συνεδρίαση της ΠΕΔ, δεν εκρυψαν την ανησυχία τους για το πάγωμα των έργων στην Περιφέρεια, σημειώνοντας τις αρνητικές επιπτώσεις που θα υπάρξουν στην ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών, αν δεν βρεθεί λύση.

 

Διαβάστε περισσότερα στην εφημερίδα μας, στο φύλλο του Σαββάτου 7 - Κυριακής 8 Μαΐου.

 

 

 

    

 

Απόψεις

Αθήνα, 23/06/2022Χθες το απόγευμα είχα την ευκαιρία να βρεθώ με τον Υπουργό Υγείας κ. Θανάση Πλεύρη και συζητήσαμε διάφορα θέματα για το ΛΑΪΚΟ Νοσοκομείο, για το...

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων