Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Περιορίστηκε η μεγάλη φωτιά στο Βελούχι κοντά στο Ξενοδοχείο ΜΟΝΤΑΝΑ

Φωτιά ξέσπασε την Πέμπτη (4/3), πολύ κοντά στο ξενοδοχείο Μοντάνα, σε δύσβατο σημείο στα 1300 μέτρα του Βελουχιού, κινητοποιώντας δεκάδες πυροσβέστες, σύσσωμο τον μηχανισμό της Πολιτικής Προστασίας Ευρυτανίας, ιδιώτες κ.α. Χθες, αργά το απόγευμα η πυρκαγιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο.

Σύμφωνα με τα “Ευρυτανικά Νέα” η πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγες δεκάδες μέτρα από το ξενοδοχείο, λίγο πριν τις 15:00 το μεσημέρι, από άγνωστη αιτία. Ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καρπενησίου, που κατέφθασε μέσα σε λίγη ώρα και άρχισε να επιχειρεί για την κατάσβεση. Οι ανά διαστήματα ισχυρές ριπές των ανέμων και - κυρίως - η δύσκολη πρόσβαση στο μέτωπο της φωτιάς, δυσχέραιναν το έργο των πυροσβεστών.

Γρήγορα στην επιχείρηση συνέδραμαν η περιφερειακή ενότητα Ευρυτανίας και ο Δήμος Καρπενησίου, διαθέτοντας υδροφόρες και προσωπικό, όπως και ιδιώτες που εθελοντικά έφθασαν στο σημείο για να βοηθήσουν. Πελώρια έλατα άρχισαν να γίνονται στάχτη μέσα σε λίγα λεπτά, με ένα λευκό σύννεφο καπνού -ορατό από το Καρπενήσι- να απλώνεται στο σημείο. Το πιο θετικό ήταν πως η κατεύθυνση των ανέμων ήταν τέτοια ώστε η φωτιά να μην απειλήσει άμεσα τη μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα, όπως και παρακείμενη κατοικία.

Λίγες ώρες αργότερα και χάρη στη μεγάλη προσπάθεια των πυροσβεστών και τη συνδρομή της τοπικής αυτοδιοίκησης, ιδιωτών κ.α., η φωτιά άρχισε να παρουσιάζει καλύτερη εικόνα και λίγο πριν πέσει το φως της ημέρας, είχε περιοριστεί σε διάσπαρτες εστίες σε μεγάλο υψόμετρο.

Την επιχείρηση της πυροσβεστικής συντόνιζε ο Διοικητής ΠΥ Καρπενησίου, Στέργιος Φυσέκης, και παρόντες από την πρώτη στιγμή ήταν ο αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ευρυτανίας, Άρης Τασιός και ο δήμαρχος Καρπενησίου, Νίκος Σουλιώτης.

Λίγες δεκάδες μέτρα από το σημείο, φωτιά είχε ξεσπάσει μόλις πριν δύο χρόνια, στις αρχές Μαρτίου του 2019.

 

Πηγή: evrytanikanea.gr

 

 

    

randomness