Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

 

Μέτρα στήριξης Δήμου Λαμιέων για Εμπόρους, Επαγγελματίες και Βιοτέχνες

 

 

 

Ο  Δήμος Λαμιέων από την πρώτη στιγμή είναι αρωγός σε μια συντονισμένη προσπάθεια για να μετριάσει τον ανθρώπινο πόνο και τις ανθρώπινες ανάγκες.

Από την πρώτη στιγμή βρίσκεται δίπλα στον άνθρωπο, εξαντλώντας τις δυνατότητες του, αλλά και τις συνεργασίες. Συντονισμένα και χωρίς πανικό, προσπαθεί να καλύψει τις  στοιχειώδεις ανάγκες που έχει ο κάθε δημότης.

Αυτή την περίοδο όμως, υπάρχουν και άνθρωποι που δοκιμάζονται πολλαπλά.

Έμποροι, επαγγελματίες και βιοτέχνες, που ήδη έχουν δοκιμαστεί από τις οικονομικές δυσκολίες των τελευταίων ετών,  βλέπουν για άλλη μια φορά τον εφιάλτη της επόμενης μέρας να γίνεται κυρίαρχος.

Ως  έμπρακτη εκδήλωση συμπαράστασης, ο Δήμος της Λαμίας, ανακοινώνει ότι επεξεργάζεται ένα σύνθετο πακέτο μέτρων που θα αφορούν επιχειρήσεις, επαγγελματίες και βιοτέχνες, έτσι ώστε, στο μέτρο του δυνατού και σύμφωνα με τις προβλέψεις της νομοθεσίας, να εξαντλήσει τα περιθώρια συμπαράστασης σε όλους αυτούς που σήμερα δοκιμάζονται ιδιαίτερα.

Τις επόμενες μέρες στο site του Δήμου Λαμιέων θα τεθεί σε λειτουργία μια εφαρμογή, όπου έμποροι, επαγγελματίες και βιοτέχνες  θα έχουν τη δυνατότητα να καταθέτουν σχετικό αίτημα,  είτε αυτό αφορά τη χρήση των κοινοχρήστων χώρων, είτε αφορά τα τέλη καθαριότητας, είτε αφορά το δημοτικό φωτισμό, είτε άλλες ανταποδοτικές δράσεις του Δήμου και της ΔΕΥΑΛ, έτσι ώστε το αμέσως προσεχές διάστημα μετά από επεξεργασία στοιχείων και μετά τη διαμόρφωση των νομοθετικών προβλέψεων, η Δημοτική Αρχή θα προχωρήσει πολύ γρήγορα σε αποφάσεις, για να δώσει  μια «ανάσα»,  σε όλους αυτούς τους ανθρώπους, που σήμερα δοκιμάζονται ιδιαίτερα. 

Σύμφωνα με το Δήμαρχο Θύμιο Καραίσκο εντός της επόμενης εβδομάδας η σχετική εφαρμογή θα έχει τεθεί σε εφαρμογή και ο καθένας θα μπορεί να υποβάλει ηλεκτρονικά το αίτημα του, το οποίο και θα επεξεργαστούν οι υπηρεσίες του Δήμου.

 

«…Έχουμε υποχρέωση να προετοιμαστούμε από τώρα για την επόμενη μέρα. Μια επόμενη μέρα για τον έμπορο, τον επαγγελματία και τον βιοτέχνη, που δεν θα είναι ίδια όπως πριν. Έχουμε υποχρέωση απέναντι του και ήδη διεκδικούμε διεύρυνση του θεσμικού πλαισίου, έτσι ώστε να μας δίνει πολλές ευκαιρίες στις συναλλαγές του με το Δήμο.

Είμαστε έτοιμοι να σταθούμε πλάι του και να εξαντλήσουμε τις δυνατότητες μας. Να του δώσουμε την «ανάσα» που χρειάζεται για να προχωρήσει…» δηλώνει ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραίσκος . 

 

 

   

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων

randomness