Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Μέτρα στήριξης για τους Επαγγελματίες και τις Επιχειρήσεις αποφάσισε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Στυλίδας

 
Μέτρα οικονομικής ελάφρυνσης των επαγγελματιών του Δήμου Στυλίδας αποφάσισε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου μετά απο εισήγηση της  Δημάρχου Βιργινίας Στεργίου για να στηρίξει την τοπική οικονομία η οποία πλήττεται για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες εξαιτίας της πανδημίας.  
Στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής παρευρέθησαν μόνο τα μέλη της πλειοψηφίας τα οποία υπερψήφισαν την εισήγηση της Δημάρχου  .
''Ο Δήμος Στυλίδας προσπαθεί στο μέτρο του δυνατού και σύμφωνα με την προβλεπόμενη νομοθεσία να εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες προκειμένου να βοηθήσει τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις που πλήττονται από την πανδημία'' δηλώνει η Δήμαρχος . 
Το θέμα αναμένεται να ερθει για συζήτηση στο Δημοτικό συμβούλιο το οποίο καλείται να εγκρίνει ή να απορρίψει την πρόταση της Οικονομικής Επιτροπής . Στην πρόταση της οικονομικής επιτροπής συμπεριλαμβάνεται και η  μείωση μισθώματος κατά 40% επαγγελματικών μισθώσεων και μισθώσεων κύριας κατοικίας ακινήτων ιδιοκτησίας του Δήμου Στυλίδας για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2020, για όσους έχουν ληφθεί ειδικά και έκτακτα μέτρα περί μερικής ή ολικής αναστολής λειτουργίας.
Επίσης προτείνεται η  απαλλαγή από τα αναλογούντα τέλη των επιχειρήσεων που διακόπτουν ή περιορίζουν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους, λόγω των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 και δεν κάνουν χρήση παραχωρούμενου κοινόχρηστου χώρου .
 

    

Απόψεις

randomness