Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

 

Μέτρα στήριξης του αγροδιατροφικού τομέα στην Στερεά Ελλάδα , προτείνει η Κατερίνα Μπατζελή

Συγκεκριμένα μέτρα για την στήριξη του  αγροδιατροφικού  τομέα στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας , προτείνει η περιφερειακή σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης ''πατρίδα μας η Στερεά '' Κατερίνα Μπατζελή . 

Η Περιφέρεια , τονίζει η κ. Μπατζελή , πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να στηρίξει τους αγρότες της, τον κλάδο των τροφίμων της με άμεσες λύσεις χωρίς λαϊκισμούς και αποκλεισμούς . Μην περιμένει να ξεφύγει η κατάσταση και μετά να κάνει τον «πυροσβέστη»… ή τον «Πόντιο Πιλάτο» όπως κάνει με τους πρόσφυγες και την Κωπαΐδα!

 

 

Η Κατερίνα Μπατζελή προειδοποιεί  ότι θα είναι υπεύθυνοι απέναντι στους πολίτες εκείνοι που δεν στηρίζουν από τώρα τους αγρότες που βρίσκονται σε καλλιεργητική περίοδο ,που αν χαθεί αυτή χαθήκαμε και εμείς. ''Δεν θα υπάρχει «γείτονας» να μας βοηθήσει στέλνοντας τρόφιμα και αν αυτό το κάνει θα το ακριβοπληρώσουμε. Ο κίνδυνος στον διατροφικό μας τομέα και την αγροτική παραγωγή μας δεν είναι μακριά εάν εμείς μείνουμε σπίτι αλλά η γεωργία μας μένει απομονωνόμενη και αποξενωμένη» , επισημαίνει , κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου .

Στα πλαίσια αυτά , η περιφερειακή σύμβουλος ζητά απο την Περιφέρεια λόγω και της υγειονομικής κρίσης να συστήσει :

  • «Ειδικό Πρόγραμμα στήριξης του Αγροδιατροφικού της Τομέα» και

  • «Μόνιμη Ειδική Επιτροπή Διαχείριση κρίσεων του Αγροτοδιατροφικού τομέα» που θα παρακολουθεί και θα γνωμοδοτεί για τις πολιτικές που θα αντιμετωπίζει ο τομέας αυτός από κρίσεις αγορών και κλιματικής αλλαγής.