Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Μέτρα στήριξης του κλάδου της εστίασης πριν μπούν λουκέτα ζητά απο την Περιφέρεια η Κατερίνα Μπατζελή

Μέτρα  στήριξης του κλάδου της εστίασης που εχει πληγεί περισσότερο απο την πανδημία ζητά η παράταξη της Κατερίνας Μπατζελή , τονίζοντας ότι τα 25 εκατομμύρια ευρώ που έχουν διατεθεί μέχρι σήμερα από την Περιφέρεια δεν επαρκούν για να καλύψουν το μεγαλύτερο ποσοστό των μικρών επιχειρήσεων .

Φέρνοντας το θέαμ στο Περιφερειακό Συμβούλιο που συνεδριάζει αύριο Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου , οι 6 περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης ''Πατρίδα μας η Στερεά '', διεκδικούν Ειδικό Πρόγραμμα στήριξης της εστίασης για την Περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας με  βασικό μηχανισμό εκείνου της μη επιστρεπτέας προκαταβολής ωστε η στήριξη της εστίασης να είναι άμεση με εμπροσθοβαρή μέτρα, πριν μπουν λουκέτα και βρεθούν άνεργοι εκατοντάδες εργαζόμενοι και δη νέοι που εργάζονται για να συμπληρώνουν το εισόδημα τους.

Ως επικεφαλής της παράταξης «πατρίδα μας η Στερεά»,η Κατερίνα Μπατζελή  δηλώνει τα εξής :

«Σε συνέχεια των μέτρων στήριξης των μικρών επιχειρήσεων λόγω κορονοϊού που έχουμε προτείνει περιλαμβανόμενων των αυτοαπασχολουμένων και των νέων επιχειρήσεων που δραστηριοποιήθηκαν το 2019, προτείνουμε και διεκδικούμε Ειδικό Πρόγραμμα στήριξης της εστίασης για την Περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας. Με βασικό μηχανισμό εκείνου της μη επιστρεπτέας προκαταβολής ,τονίζοντας ότι τα 25 εκ.ευρω που έχουν διατεθεί μέχρι σήμερα από την Περιφέρεια δεν επαρκούν για να καλύψουν το μεγαλύτερο ποσοστό των μικρών επιχειρήσεων. Λογω της σημασίας του κλάδου πέρα του ειδικού περιφερειακού προγράμματος που θα βασίζεται σε ειδικά μέτρα στήριξης και θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες του ίδιου του κλάδου της Περιφέρειας μας ,είναι απαραίτητο να υπάρχει και εθνικό πρόγραμμα στήριξης του κλάδου εστίασης με δημοσιονομικά και χρηματοπιστωτικά μέτρα. Πρέπει δε, να απαιτηθεί μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση και διαμονή στο 6% ,ασφαλιστικές και φορολογικές ρυθμίσεις και ελαφρύνσεις καθώς και διευκόλυνση της ρευστότητας».

Την πρόταση υπογράφουν οι περιφερειακοί σύμβουλοι Κατερίνα Μπατζελή, Μάνος Γέμελος ,Νίκος Μπέτσιος, Κώστας Σωτηρόπουλος, Μπάμπης Φάκος και  Τάσος Βελισσαρίου.    

Απόψεις

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.