Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Μηνύματα για το 2022 από τον Χρ. Σταϊκούρα και την Αθ. Στιβακτή

Να αποτελέσει το 2022 μια νέα αφετηρία, ένα έτος έργων και προόδου όπου όλοι ενωμένοι μπορούν να πετύχουν σπουδαία πράγματα, τονίζουν στα μηνύματά τους για την Πρωτοχρονιά, ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας και η Δήμαρχος Αμφίκλειας-Ελάτειας, Αθανασία Στιβακτή.


Χρ. Σταϊκούρας: «Να καταστήσουμε το 2022 αφετηρία μιας πορείας υψηλής, βιώσιμης και κοινωνικά δίκαιης ανάπτυξης»


«Το 2021 έκλεισε, σε πλανητικό επίπεδο, με ανησυχίες και αβεβαιότητες, και το 2022 άνοιξε, με συγκρατημένες προσδοκίες.

Η Ελλάδα, κλείνει την αυλαία μιας δύσκολης χρονιάς, που σημαδεύτηκε από πολυεπίπεδες κρίσεις – υγειονομική, κλιματική, ενεργειακή, – γεωπολιτικές εντάσεις και έντονες αβεβαιότητες.

Κρίσεις, εντάσεις και αβεβαιότητες, τις οποίες αντιμετωπίσαμε, πολιτεία και πολίτες, με ευθύνη, ψυχραιμία, υπευθυνότητα και τη μεγαλύτερη δυνατή αποτελεσματικότητα, όπως αναγνωρίστηκε εντός και εκτός συνόρων.

Η οικονομία, παρά τις μεγάλες, εξωγενούς προέλευσης, δυσκολίες, ανέκαμψε ισχυρά, αποδεικνύοντας ότι διαθέτει ανθεκτικότητα, αξιοπιστία και διεθνές κύρος.

Η ανατολή του 2022 μάς βρίσκει αντιμέτωπους, πέρα από την όξυνση της πανδημικής κρίσης, με την ενεργειακή κρίση. Οι κρίσεις αυτές έχουν επιπτώσεις στη λειτουργία της οικονομίας.

Όμως, παρά τις δυσκολίες, θα εργαστούμε όλοι μας με ευθύνη, σχέδιο, αποφασιστικότητα και θα υπερβούμε τις δυσκολίες.

Είμαι βέβαιος ότι όλοι μαζί – Κυβέρνηση, Κράτος, Νοικοκυριά και Επιχειρήσεις – θα μπορέσουμε, με ενότητα, σύνεση, μεθοδικότητα και σκληρή δουλειά, να καταστήσουμε το 2022 αφετηρία μιας πορείας υψηλής, βιώσιμης και κοινωνικά δίκαιης ανάπτυξης. Αρκεί να προτάξουμε το εμείς, έναντι του εγώ.

Το συλλογικό, το εθνικό συμφέρον, έναντι του ατομικού.

Εύχομαι ολόψυχα, το 2022 να κάνουμε την Πατρίδα μας ολόπλευρα πιο ισχυρή και στην καθεμία και στον καθένα, καλή χρονιά με υγεία, δύναμη και προκοπή!

Χρόνια πολλά σε όλες και σε όλους»!


Αθανασία Στιβακτή: «Νέα χρονιά σημαίνει νέο ξεκίνημα»


«Στο κατώφλι της νέας χρονιάς στεκόμαστε όλοι μας κουρασμένοι από την προηγούμενη, η οποία σημαδεύτηκε από την πανδημία. Μια χρονιά δύσκολη, με απώλειες και προβλήματα, αλλά ευτυχώς και με πολλές εμπειρίες, διδάγματα και όμορφες στιγμές.

Πριν διαβούμε την πόρτα, ας αφήσουμε πίσω το βαρύ φορτίο που κουβαλάμε. Ας πάρουμε μαζί μας μόνο τα απαραίτητα. Τη γνώση που αποκομίσαμε, την ανθρωπιά, την αγάπη, την ελπίδα… Νέα χρονιά σημαίνει νέο ξεκίνημα. Νέες ευκαιρίες για αλλαγή, πρόοδο, δράσεις, έργα. Ας παραμείνουμε ενωμένοι, Δήμος και πολίτες και με αισιοδοξία και όνειρα ας πορευτούμε μπροστά!

«Τα λόγια της χρονιάς που πέρασε ανήκουν σε γλώσσα περσινή. Οι λέξεις της νέας χρονιάς προσμένουν μιαν άλλη φωνή». (T.S. Eliot)

Εύχομαι το 2022 να απαλλαγούμε επιτέλους από τον εφιάλτη της πανδημίας και να είναι μια χρονιά ορόσημο, που θα πραγματοποιήσει όλες τις ευχές μας! Καλή και δημιουργική χρονιά με υγεία και χαμόγελα»!

 

 

    

 

randomness