Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Μουσικά Χριστούγεννα από το Λυρικό Ωδείο Λαμίας

Τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου, στο Αμφιθέατρο του παλιού Διοικητηρίου του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας στη Λαμία, το Λυρικό Ωδείο “έντυσε μουσικά” τις γιορτινές μέρες που έρχονται. Ήταν η χριστουγεννιάτικη εκδήλωση, που αποτελεί ετήσιο θεσμό του Ωδείου.

Με την ερμηνεία  τραγουδιών (εορταστικών, παραδοσιακών και έντεχνων) διάρκειας δυόμιση ωρών αναδείχθηκε το πνεύμα των άγιων ημερών, αλλά και η πρόοδος των μαθητών-μαθητριών του Ωδείου. Η νέα γενιά αγαπώντας τη μουσική, προβάλλει τα ταλέντα και υψώνει το πολιτιστικό επίπεδο του τόπου μας.
Μετά τη σύντομη ομιλία της διευθύντριας κας Πιλάτου, για το νόημα και το αίσθημα των Χριστουγέννων, έπαιξαν οι μικροί μαθητές του Ωδείου με κιθάρες, ακορντεόν και πιάνο. Ήταν απλά κλασικά κομμάτια μέχρι Σοπέν! Πιο μικρός ήταν ο 6χρονος Θανάσης Μπαρτσώκας. Ακολούθησαν μοντέρνα και κλασικά κομμάτια με θαυμάσια φωνητικά των κοριτσιών (Adagio, Hallelujah, Carol of bells).

Η παραδοσιακή μας μουσική αποδόθηκε από 8 νέα παιδιά με μπουζούκια, τζουρά σε πολύ γνωστά τραγούδια. Η συμμετοχή των άρτιων τραγουδιστών Χρ. Αλεξιά και Νικ. Χονδραλή συνέβαλε στην τέλεια απόδοση αυτών.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τη μικτή χορωδία του Ωδείου σε ξένα εορταστικά τραγούδια των ημερών αλλά και παραδοσιακά κάλαντα Χίου και Φούρνων Ικαρίας. Τη διεύθυνση της ορχήστρας και χορωδίας είχε η κα Βίκυ Πιλάτου.

Συμμετείχαν οι καθηγητές του Ωδείου : Μαρία Παπαϊωάννου (πιάνο-ακορντεόν), Στέφανος Σάτσκωφ (βιολί), Θανάσης Τετριμίδας (ηλ. Κιθάρα), Μπάμπης Σγούρδας (ηλ. Κιθάρα), Κώστας Βέλλιος (μπουζούκι-κιθάρα-λαούτο), Θοδωρής Ράμμος (ντραμς-κρουστά παραδοσιακά) και Γεώργιος Τσιάκος (ντραμς-κρουστά-κιθάρα).

Το αμφιθέατρο γεμάτο κόσμο από γονείς, παιδιά και φίλους της μουσικής, με το θερμό τους χειροκρότημα ενίσχυσε τους νέους στο μουσικό τους ταξίδι και χάρηκε μαζί τους.

Κ.Α.Μ.