Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Nα αναστείλει κάθε σχεδιασμό για δημιουργία νέας Δομής Φιλοξενίας Προσφύγων καλεί τον υπουργό ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός

 

 

Να αναστείλει κάθε σχεδιασμό δημιουργίας νέας δομής φιλοξενίας στο χώρο των Θερμοπυλών και να τηρήσει το μέτρο της αναλογικότητας τουλάχιστον σε επίπεδο Περιφερειών με καθαρούς κανόνες και όρους , ζητά απο τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Νότη Μηταράκη ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός . Παράλληλα ζητά διάλογο με στόχο την εξεύρεση βιώσιμων λύσεων για το προσφυγικό ζήτημα . Σε δηλώσεις του χθες ο Περιφερειάρχης εξέφρασε την εκπληξή του 
 για  το σχεδιασμό του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής για δημιουργία υποδομών φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, χωρητικότητας περίπου 1500 ατόμων στην περιοχή των Θερμοπυλών, δίπλα στην υφιστάμενη δομή.

 

Σύμφωνα με τον κ. Σπανό ο  εν λόγω σχεδιασμός είναι ιδιαίτερα προβληματικός και πρέπει με κάθε τρόπο να ανασταλεί άμεσα καθώς προσκρούει  στο στοιχείο της αναλογικότητας σε σχέση με τον πληθυσμό κάθε Περιφέρειας.

''Η αναλογικότητα, καίτοι αποτελεί εκπεφρασμένη βούληση του Υπουργείου, ουδόλως τηρείται καθώς στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ήδη φιλοξενούνται πρόσφυγες σε ποσοστό 1,1% επί του πληθυσμού, το υψηλότερο στην Επικράτεια, εξαιρουμένων φυσικά των Περιφερειών Βορείου και Νοτίου Αιγαίου'' επεσήμανε ο Περιφερειάρχης .

Η απόφαση προσκρούει επίσης , σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη στην προ ημερών δήλωση του κ. Υπουργού περί γενικής αποκλιμάκωσης του προσφυγικού ζητήματος στη χώρα, που οδηγεί σε μείωση και κλείσιμο δομών ανά την Επικράτεια και  στην πολεοδομική νομιμότητα, καθώς εγείρονται ερευνητέα ζητήματα αρχαιολογικής και δασικής αδειοδότησης.

 

Το κυριότερο οπως είπε ο κ. Σπανός είναι οτι ''προσκρούει στην αδήριτη ανάγκη να αναδειχθούν οι Θερμοπύλες όσον αφορά τον ιαματικό τους πλούτο, αλλά και την τεράστια ιστορική τους αξία ως πεδίο της κορυφαίας ομώνυμης μάχης των Περσικών Πολέμων, έτη δε περισσότερο, καθώς διανύουμε το επετειακό έτος των 2500 ετών από την τέλεσή της.

 

 

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έχει αποδείξει διαχρονικά την καθαρή θέση και την υπεύθυνη στάση της απέναντι στο εθνικό και ανθρωπιστικό ζήτημα διαχείρισης των προσφυγικών ροών. Η στάση αυτή θα πρέπει να αναγνωριστεί και να αξιοποιηθεί με θετικό τρόπο, για την αντιμετώπιση των κοινών προβλημάτων και προκλήσεων''.

   

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.
randomness