Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Να μειωθούν τα πρόστιμα στις επιχειρήσεις ζητούν οι εμποροι

Η πορεία του ΕΦΚΑ και το ζήτημα των ελέγχων και των υπερβολικών προστίμων που επιβάλλονται στις επιχειρήσεις συζητήθηκαν στη συνάντηση  του Προέδρου της ΕΣΕΕ  Βασίλη Κορκίδη και του Γενικού Γραμματέα  Γιώργου Καρανίκα με την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και  Κοινωνικής Αλληλεγγύης  Έφη Αχτσιόγλου και τον Υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης  Τάσο Πετρόπουλο .

 

Αρχικά συζητήθηκε η πορεία συγκρότησης του ΕΦΚΑ και συμφωνήθηκε και από τα δύο μέρη να αναληφθούν συγκεκριμένες δράσεις στο άμεσο μέλλον για την καλύτερη λειτουργία του. Από την πλευρά της η ΕΣΕΕ έθεσε, επίσης, το ζήτηματων ελέγχων και των πρόστιμων που επιβάλλουν στις επιχειρήσεις οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του ΣΕΠΕ επαναφέροντας την πρόταση της για σημαντική μείωση αυτών στην περίπτωση της πρόσληψης. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Κορκίδης υπογράμμισε την ανάγκη επίλυσης του προβλήματος της έγκαιρης καταβολής από τον ΟΑΕΔ του πόρου του ΛΑΕΚ.

 

Τέλος, συζητήθηκαν οι προτάσεις της ΕΣΕΕ για την διαρθρωτική προσαρμογή επιχειρήσεων και εργαζομένων στο εμπόριο με σκοπό την ψηφιακή εξειδίκευση και τη βελτιστοποίηση των διαδικασιών εφοδιαστικής αλυσίδας. Στο πλαίσιο αυτό, η ΕΣΕΕ κατέθεσε σχετικό υπόμνημα προτάσεων, οι οποίες κινούνται σε δυο άξονες παρέμβασης: την απόκτηση δεξιοτήτων και γνώσεων για το πέρασμα από το παραδοσιακό εμπόριο στην ψηφιακή εποχή και το e-εμπόριο και τη βελτιστοποίηση των διαδικασιών εφοδιαστική αλυσίδας στο εμπόριο. Συζητήθηκαν επίσης, δράσεις με στόχο τη χαρτογράφηση των ψηφιακών αναγκών των εργαζομένων σε εμπορικές επιχειρήσεις σε ψηφιακές γνώσεις, δεξιότητες και εργαλεία και την εξοικείωσή τους με τις νέες τάσεις και διεργασίες της εφοδιαστικής αλυσίδας στο εμπόριο.

 

   

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.