Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Το νέο ΕΣΠΑ 2021 – 2027 στη συνάντηση των Δημάρχων με τον Περιφερειάρχη

Το νέο ΕΣΠΑ 2021 – 2027 , η εξέλιξη του τρέχοντος προγράμματος, το πρόγραμμα ''Αντώνης Τρίτσης '' , η  πορεία της αξιολόγησης των προτάσεών των Δήμων  για την διαχείριση των απορριμμάτων, καθώς και η  εξέλιξη του προγράμματος LEADER , ηταν τα θέματα που απασχόλησαν τη συνάντηση των Δημάρχων της Στερεάς Ελλάδας με τον Περιφερειάρχη Φάνη Σπανό σε μια προσπάθεια των αυτοδιοικητικών πρώτου και δεύτερου βαθμού να ενώσουν  δυνάμεις ενόψει των σημαντικών προκλήσεων που έχουν  μπροστά τους  το αμέσως επόμενο διάστημα.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Λαμιέων με την τήρηση ολων των μέτρων προστασίας απο τον κορωνοιό , ενω παρών στη συζήτηση ηταν και ο πρώην πρόεδρος της ΠΕΔ Λουκάς Υπερήφανος . 

''Οι στόχοι μας είναι κοινοί όπως και τα προβλήματα '' τόνισε στην εισηγησή του ο πρόεδρος της ΠΕΔ Νίκος Σουλιώτης ,ο οποίος είπε οτι λόγω των ειδικών συνθηκών της πανδημίας που βιώνουμε όλοι τους τελευταίους 8 μήνες η συνάντηση  αυτή, σε επίπεδο ολομέλειας,  καθυστέρησε λίγο, παρόλο του ότι υπήρχε συχνή επικοινωνία και άριστη συνεργασία όλο αυτό το διάστημα, για μια σειρά από μεγάλα προβλήματα, που αντιμετώπισαν οι περισσότεροι δήμοι.

 

Ο κ. Σουλιώτης εκ μέρους όλων των Δημάρχων ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη  για την στήριξη που είχαν από την περιφέρεια στην αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων.

Απο την πλευρά του ο Περιφερειάρχης ανέλυσε με κάθε λεπτομέρεια τους στόχους και τις διεκδικήσεις της Περιφέρειας στην επόμενη προγραμματική περίοδο . Στη συνάντηση ηταν παρόντες οι Δήμαρχοι Λαμιέων Θύμιος Καραίσκος , Λοκρών Θανάσης Ζεκεντές , Δομοκού Μπάμπης Λιόλιος , Αμφίκλειας -Ελάτειας Αθανασία Στιβακτή , Στυλίδας Βιργινία Στεργίου , Μακρακώμης Γιώργος Χαντζής και Καμένων Βούρλων Γιάννης Συκιώτης , η Δήμαρχος Χαλκίδας Ελενα Βάκα , ο Δήμαρχος Δωρίδας Γιώργος Καπεντζώνης , Διστόμου -Αράχωβας -Αντικύρας Γιάννης Σταθάς , ο Δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων Γιάννης Ψαθάς , ο Δήμαρχος Ιστιαίας Γιάννης Κοτζιάς , ο Δήμαρχος Θηβών Γιώργος Αναστασίου και ο Δήμαρχος Μαντουδίου Θανάσης Μπουραντάς .  

Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ στο αυριανό φύλλο της εφημερίδας του ''Λαμιακού Τύπου'' .

 

 

Φωτογραφίες

    

randomness