Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Νέος Ηγούμενος στην Ιερά Μονή Προυσσού στην Ευρυτανία

Mε θρησκευτική κατάνυξη πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17 Οκτωβρίου η   ενθρόνιση του νέου ηγουμένου αρχιμανδρίτη Ιωαννικίου Βαρβαρέλη της Ιεράς  Μονής Παναγίας Προυσιώτισσας στην Ευρυτανία.Την ενθρόνιση πραγματοποίησε ο Μητροπολίτης Καρπενησίου Γεώργιος ενώ παρέστησαν οι μητροπολίτες Λαρίσης και Τυρνάβου Ιερώνυμος και Αιτωλίας και  Ακαρνανίας Κοσμάς, πολλοί τοπικοί άρχοντες, κληρικοί αλλά και προσκυνητές.Ο Αρχιμανδρίτης Ιωαννίκιος εκάρη μοναχός το 1975 στην Ιερά Μονή Προυσού από τη συνοδεία του μακαριστού γέροντα Γρηγορίου Ζουμή, που στη συνέχεια μετέβη στη Μονή Δοχειαρίου Αγίου Όρους. Κατόπιν βρέθηκε δίπλα στον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Χριστόδουλο στο μοναστήρι της Παναγίας Ξενιάς, που κατέρρευσε από τον σεισμό το 1981.

 

 

 

Ο μακαριστός Χριστόδουλος τον χειροτόνησε διάκονο το 1982 και το ’83 πήγε στην Αμερική, όπου έμαθε την αγγλική γλώσσα και συνδέθηκε με αρκετούς ομογενείς. Το 1986 χειροτονήθηκε Αρχιμανδρίτης και στη συνέχεια έγινε Αρχιερατικός Επίτροπος Αγιάς. Έπειτα, o Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος, κ. Ιγνάτιος, τον όρισε Αρχιερατικό Επίτροπο στον Αλμυρό.

Το 2009 μετέβη στη Λάρισα όπου ανέλαβε την οικοδόμηση της νέας Ενορίας της Αγίας Σοφίας επί 11 χρόνια. Το 2020 ο Σεβ. Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Γεώργιος ζήτησε επίσημα από τον Σεβ. Μητροπολίτη Λαρίσης κ. Ιερώνυμο τη μετακίνηση του στη Ιερά Μονή της Μετανοίας του, την Παναγιά Προυσιώτισσα και ο ίδιος, αφού έμαθε τα χαρμόσυνα νέα, δήλωσε: «Ήρθα στο σπίτι μου για να υπηρετήσω της Χάρη της και τον λαό του Θεού».