Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

 

ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ : ''ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΟΛΩΝ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΑΠΕΞΕΛΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ «ΕΜΠΟΛΕΜΗ» ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ''

 

Η 25η Μαρτίου, είναι ημέρα μνήμης, υπερηφάνειας και κυρίως αυτογνωσίας. Αποτελεί διαρκές ορόσημο στην πορεία του σύγχρονου Ελληνισμού, ένα διαχρονικό σύμβολο της πίστης του Λαού μας στις πανανθρώπινες αξίες της ελευθερίας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Γι’ αυτό τιμούμε και υποκλινόμαστε στους προγόνους μας που πίστεψαν, αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν γι’ αυτά τα ιδανικά ποτίζοντας με το αίμα τους το δέντρο της ελευθερίας και της εθνικής ανεξαρτησίας.
Τιμούμε την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας και την ημέρα του Ευαγγελισμού της Παναγίας, την διπλή γιορτή του γένους μας, η οποία αναδεικνύει διδάγματα, αρχές και αξίες με διαχρονικότητα και ιδιαίτερο συμβολισμό στις κρίσιμες, σύνθετες και ιδιαίτερα δύσκολες καταστάσεις που αντιμετωπίζουμε σήμερα.
Υπενθυμίζει δε, σε όλους μας ότι ενωμένοι, με σύνεση αλλά και αποφασιστικότητα μπορούμε να κατακτούμε συνεχώς στόχους που μοιάζουν ανέφικτοι. Εξάλλου, οι Έλληνες στη μακραίωνη ιστορία μας πάντα είχαμε ως βασικό αξιολογικό κριτήριο το πρέπον, το “δέον γενέσθαι” όχι το φαινομενικά εφικτό. Και η ακτινοβολία του πολιτισμού μας οφείλεται “εν πολλοίς” και σε αυτή τη ξεχωριστή, τη μοναδική για τα σημερινά δεδομένα, μέθοδο λήψης των αποφάσεων που πρέπει να αποτελεί και σήμερα τον οδηγό του έμπρακτου πατριωτισμού όλων μας και κυρίως των ποικιλώνυμων ηγεσιών αυτού του τόπου μπροστά στις μεγάλες προκλήσεις και τους κινδύνους της εποχής μας. Μέσα σ’ ένα ασταθή και αβέβαιο κόσμο που αλλάζει, δίνοντας τη θέση του σε κάτι διαφορετικό από αυτό που ξέραμε, αλλά όχι αναγκαστικά καλύτερο.
Η κρίση της δημόσιας υγείας που αντιμετωπίζουμε όπως και εκείνη της εθνικής ασφάλειας που βιώνουμε ταυτόχρονα, υπενθυμίζουν σε όλους μας τις μεγάλες προκλήσεις και την ύπαρξη πολλαπλών κινδύνων που υπάρχουν για την επόμενη μέρα. Αφού πλέον οι πάντες συνομολογούν ότι μόλις αντιμετωπίσουμε την πανδημία, ο λογαριασμός που θα κληθούν να πληρώσουν οι κοινωνίες όλων των κρατών - πολύ περισσότερο η ελληνική κοινωνία - θα είναι δυσβάσταχτος.
Γι ’αυτό χρειάζεται πέραν των άλλων συστράτευση των οικονομικά ισχυρών σ’αυτή την «εμπόλεμη» κατάσταση που ζούμε, δίνοντας ένα μέρος – έστω και μικρό – του πλούτου που έχουν συσσωρεύσει πίσω στην κοινωνία και στους οικονομικά ασθενέστερους. Γιατί αυτό είναι επιτακτική ανάγκη πλέον και όχι ζητούμενο.
Τώρα, όσο ποτέ άλλοτε στο παρελθόν, πρέπει να προχωρήσουμε επιτέλους μπροστά με σύνεση αλλά και τόλμη. Με αποφασιστικότητα αλλά και αίσθημα προσφοράς προς την πατρίδα και την ασθμαίνουσα κοινωνία. Θέτοντας στο επίκεντρο την εθνική συνεννόηση και ένα νέο πατριωτισμό που θα εκπληρώσει το ιστορικό μας χρέος απέναντι στις επόμενες γενιές και θα αποδείξει έμπρακτα ότι και σήμερα εμπνεόμαστε σταθερά από τις αξίες και τα ιδανικά που όπλισαν τους αγωνιστές της εθνικής μας παλιγγενεσίας.

   

Απόψεις

Ο ποδοσφαιριστής Μανέ, ο αστέρας της Λίβερπουλ από τη Σενεγάλη (ο οποίος βγάζει περίπου 10,2 εκατομμύρια ευρώ ετησίως), έδωσε στον κόσμο ένα μάθημα φιλότιμου,...

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων

randomness