Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

O COVID-19 απειλεί τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Λαμιέων τον Σεπτέμβριο ;

Στον αέρα κινδυνεύει να τιναχτεί το πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων για τον μήνα Σεπτέμβριο που ανακοίνωσε ο Δήμος Λαμιέων , καθώς ολα δείχνουν οτι βρισκόμαστε προ των πυλών ενός νέου κύματος πανδημίας με τα κρούσματα να αυξάνονται καθημερινά και τον αριθμό των διασωληνωμένων να ανησυχούν ιδιαίτερα τους επιστήμονες υγείας . Τους φόβους του αυτούς δεν εκρυψε ουτε ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραίσκος μιλώντας σήμερα  στο Δημοτικό συμβούλιο Λαμίας που για πρώτη φορά μετα απο ενάμισυ χρόνο εγινε με φυσική παρουσία εμβολιασμένων δημοτικών συμβούλων . ''Δεν γνωρίζουμε τι συνθήκες θα επικρατούν τις ημέρες που εχουμε προγραμματίσει τις συγκεκριμένες εκδηλώσεις τον μήνα Σεπτέμβριο , ομως τις εχουμε προετοιμάσει'' τόνισε ο Δήμαρχος , δηλώνοντας δεσμευμένος με τις αποφάσεις του υπουργείου Υγείας οι οποίες οπως ανέφερε αλλάζουν απο εβδομάδα σε εβδομάδα . Αιτιολογώντας και την θέση της δημοτικής αρχής στην κριτική που δέχτηκε απο την αντιπολίτευση για την απουσία καλοκαιρινών πολιτιστικών εκδηλώσεων , ο κ. Καραίσκος τόνισε οτι τηρούμε με ευλάβεια τα υγειονομικά πρωτόκολλα και δεν διακινδυνεύουμε να θέσουμε σε κίνδυνο την υγεία των δημοτών , παρασυρόμενοι απο την επιθυμία να πραγματοποιήσουμε μια εκδήλωση  .Κάλεσε μάλιστα τους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης την οποια κριτική θέλουν να κάνουν οσο σκληρή κι αν είναι να την κάνουν υπο συνθήκες κανονικότητας . ''Προτιμούμε οι εκδηλώσεις να απευθύνονται σε ολους τους δημότες και οχι επιλεκτικά σε κάποιους'' τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Καραίσκος  .

Με αφορμή το πρόγραμμα πολιτιστικών και αθλητικών διοργανώσεων που ανακοίνωσε η Δημοτική Αρχή για τον μήνα Σεπτέμβριο , ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Πάπουτσας υπογράμμισε οτι ο χρόνος εχει δώδεκα μήνες και οχι μόνο τον Σεπτέμβριο και οτι το σύνθημα ενας τόπος πολλές επιλογές , δεν εκφράζει την πραγματικότητα αφου οπως είπε , αυτό που διαπιστώνουν οι πολίτες είναι οτι πέρασε ενα καλοκαίρι χωρίς να υπάρχει κάποια πολιτιστική δραστηριότητα που να δίνουν στους δημότες πολλές επιλογές .  Ο δημοτικός σύμβουλος της ελάσσονος μειοψηφίας ζήτησε απο τον Δήμαρχο ενημέρωση για τον αναπτυξιακό οργανισμό και για το αν οι εργαζόμενοι που εχουν προσληφθεί θα ανανεωθούν οι συμβάσεις τους . Μάλιστα στο σημείο αυτό μια φράση -παρέμβαση του πρώην Δημάρχου Νίκου Σταυρογιάννη οτι οι συμβάσεις πάσχουν νομιμότητας , προκάλεσε την εντονη αντίδραση του Δημάρχου Θύμιου Καραίσκου . ''Δεν είναι δυνατόν να υποστηρίζει ο πρώην Δήμαρχος οτι πάσχουν νομιμότητας οι συμβάσεις των Αμφικτυονιών οταν ο ιδιος ο κ.Σταυρογιάννης ως πρόεδρος του ΦοΔΣΑ Στερεάς εδωσε πραγματική μάχη φθάνοντας μέχρι το ελεγκτικό συνέδριο για τη νομιμοποίηση του φορέα'' σημείωσε ο κ. Καραίσκος  . Ο κ. Καραίσκος υπεραμύνθηκε της πολιτικής του Δήμου λέγοντας οτι το επόμενο διάστημα ο Αναπτυξιακός Οργανισμός θα αρχίσει να αποδίδει εργο και οτι αυτό θα είναι το σημαντικότερο εργαλείο των Δήμων τα επόμενα χρόνια . Στο δημοτικό συμβούλιο συζητήθηκε και το θέμα της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών . Για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού , ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ''Παρέμβαση Πολιτών '' Βασίλης  Κυριακάκης είπε οτι η κυβέρνηση με τις αποφάσεις της χωρίζει τους πολίτες σε δύο στρατόπεδα . ''Τα εμβόλια είναι μια κατάκτηση της επιστήμης και καλούμε τους πολίτες οσοι δεν εχουν εμβολιαστεί να το πράξουν το επόμενο διάστημα'' υπογράμμισε ο κ. Κυριακάκης  , ωστόσο δήλωσε κατάφωρα αντίθετος με την αντίληψη της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού '' και εξέφρασε φόβους πως  ''αν περάσει αυτός ο νόμος θα επιστρέψουμε σε σκοτεινές περιόδους της ιστορίας'' .

H κριτική που γίνεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την ανάπλαση της πλατείας πάρκου εγινε αντικείμενο δημόσιου διαλόγου και στο δημοτικό συμβούλιο . Πλειοψηφία και μειοψηφία συμφώνησαν οτι το αποτέλεσμα της ανάπλασης είναι ζήτημα αισθητικής . Απο την πλευρά του ο Δήμαρχος είπε οτι το εργο είναι της προηγούμενης δημοτικής αρχής και απλά εμείς κάναμε κάποιες διορθωτικές παρεμβάσεις χωρίς να θέσουμε εμπόδια στην συνέχιση και ολοκλήρωση του εργου . Απο την πλευρά του ο επικεφαλής της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας και πρώην Δήμαρχος Νίκος Σταυρογιάννης είπε οτι το εργο πρέπει κάποτε να τελειώσει και δεν χρειάζονται αλλες παρατάσεις . 

 

    

randomness