Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Ο μικρός Θανάσης συγκίνησε με το μηνυμά του τον Μητροπολίτη Φθιώτιδας !!

Σε κλίμα πνευματικής ανάτασης και συγκίνησης για τα μηνύματα των μικρών παιδιών και τον τρόπο που αντιλαμβάνονται τη γιορτή των Χριστουγέννων στην Ελλάδα της κρίσης και της διάχυτης  κοινωνικής δυστυχίας πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα  στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας  η Χριστουγιεννιάτικη εκδήλωση της Μητρόπολης Φθιώτιδας .  

   Η εκδήλωση είχε τίτλο 

« Κατεπλάγη Ιωσήφ…»

 

 και περιελάμβανε Χριστουγεννιάτικους ύμνους και κάλαντα, τα οποία  απέδωσε  με Βυζαντινή Μεγαλοπρέπεια η πολυμελής χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητρόπολης , «Γερμανός ο Μελωδός» υπό την διεύθυνση του Διευθυντή  Ανδρέου Ιωακείμ.

Αφορμή για τον χαιρετισμό του Μητροπολίτη , στάθηκε ο μικρός Θανάσης, ο οποίος κατά την διάρκεια της εκδήλωσης ,  χάρισε μια Χριστουγεννιάτικη ευχετήρια κάρτα στον Σεβασμιώτατο, την οποία κατασκεύασε στο Νηπιαγωγείο.

   Η κάρτα έγραφε….:

Όταν αγαπάς τους ανθρώπους,

Όταν κοιτάς τα μικρά παιδιά στα μάτια,

Όταν τα μάτια σου υγραίνονται για την ανέχεια, την φτώχεια και την μοναξιά του άλλου,

Τότε γεννιέται μέσα σου ο Χριστός!!

Καλά Χριστούγεννα!

Τα παιδιά και οι Νηπιαγωγοί του 6ου Νηπιαγωγείου Λαμίας

   

   Στην εκδήλωση,  παρέστησαν ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγάθωνος  Αρχιμανδρίτης  Πατέρας  Δαμασκηνός Ζαχαράκης ,   ο Διευθυντής του Εκκλησιαστικού Σχολείου Λαμίας  Ιωάννης Ζαχαράκης με Καθηγητές και μαθητές, η τ. Βουλευτής Φθιώτιδος  Ελένη Μακρή   και πλήθος πιστών
.