Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Φάνης Σπανός στο Συνέδριο των Περιφερειών : ''Χρειάζεται ξεκαθάρισμα ρόλων και ευθυνών ''

Την ανάγκη στενότερης συνεργασίας της Πολιτείας με τους Δήμους και τις Περιφέρειες προκειμένου να αντιμετωπιστούν με αποτελεσματικότερο τρόπο τα προβλήματα της κλιματικής αλλαγής και των φυσικών καταστροφών , επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός χαιρετίζοντας τις εργασίες του τακτικού συνεδρίου της Ενωσης Περιφερειών Ελλάδας που φιλοξενείται στη Βόρεια Εύβοια .
''Η καρδιά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης χτυπάει εδώ, σε αυτόν τον τόπο που γνώρισε μια πρωτόγνωρη καταστροφή. Σε αυτό τον τόπο όπου κρίθηκαν, κρίνονται και δοκιμάζονται όλα τα μεγάλα διακυβεύματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης'' σημείωσε ο κ. Σπανός .
Αναφερόμενος στη  συνεργασία α’ και β´ βαθμού , , μίλησε για την   ανάγκη '' να είμαστε συνοδοιπόροι, χέρι χέρι, κάτι που βέβαια έχουμε κατακτήσει εμφατικά στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας''.
Μιλώντας για τις  αρμοδιότητες , ζήτησε  το ξεκαθάρισμα ρόλων και ευθυνών γιατί οπως χαρακτηριστικά είπε  ''στην τρέλα εκείνων των ημερών φτάσαμε να αναρωτιόμαστε… αν καθάρισε το δάσος ο Δήμαρχος και αν θα φέρει πυροσβεστικά ο Περιφερειάρχης''.
'' Η διαχείριση δράσεων και μελετών, η ταχύτητα και η αποτελεσματικότητα. Οι γρήγορες λύσεις που εφαρμόστηκαν μετά την φωτιά, στον «πόλεμο»  πρέπει να επεκταθούν στην καθημερινότητά μας, στην «ειρήνη'' τόνισε ο Περιφερειάρχης .
Για την ενίσχυση της αυτοδιοίκησης με νέους πόρους , είπε οτι είναι η  «καύσιμη ύλη» της δουλειάς μας, που έχουν μεγάλη σημασία, όχι μόνο στην επάρκεια των ποσών, αλλά και στην ελευθερία επιλογής των δράσεων που πρέπει να χρηματοδοτηθούν.
Ο Περιφερειάρχης δεν παρέλειψε τέλος να αναφερθεί και στην ανάγκη στελέχωσης των υπηρεσιών της Περιφέρειας , κάνοντας λόγο  ''για  στελεχοπενία που πλήττει πλέον κάθε άξονα και πεδίο της δραστηριότητάς μας''.
 

    

Απόψεις

Σε επίπεδα συναγερμού η αιθαλομίχλη στο Καρπενήσι την τελευταία εβδομάδα. Οι καιρικές συνθήκες και οι αυξήσεις στις τιμές του ηλεκτρικό ρεύματος, ανάγκασαν τους πολίτες...

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.