Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

 

Οχήματα με αθηναϊκές πινακίδες και αγνώστους οδηγούς στο Δήμο Αγράφων --Τι καταγγέλλει ο Δήμαρχος

Αναστατωμένη είναι η Τοπική Κοινότητα Βαλαώρας, καθώς σήμερα και πρωινές ώρες στην περιοχή εμφανίστηκαν δύο  οχήματα με αθηναϊκές πινακίδες και αγνώστους οδηγούς.

Τα αντανακλαστικά των τοπικών αρχών  ενεργοποιήθηκαν άμεσα καθώς υπάρχει σαφής οδηγία και ενημέρωση των Προέδρων από το Δήμο Αγράφων , για αναφορά κάθε ύποπτης κίνησης στις περιοχές της αρμοδιότητάς τους.

Τα οχήματα ακινητοποιήθηκαν από τον Πρόεδρο και τον Αντιδήμαρχο και εκλήθη η αστυνομία, όταν οι οδηγοί αυτών ενώ αρχικά επικαλέστηκαν ότι είναι τουρίστες και ύστερα δημοσιογράφοι, τελικά κατόπιν πιέσεως αποκάλυψαν ότι διενεργούν εργασίες στο χώρο που «προσδοκούν» να κατασκευαστεί ένα Φωτοβολταϊκό Πάρκο, το οποίο καταλαμβάνει το σύνολο των χορτολιβαδικών εκτάσεων της Βαλαώρας και εκτοπίζει από την περιοχή το σύνολο των κτηνοτρόφων. Και όλα αυτά δύο μόνο μέρες μετά την κατάθεση από κτηνοτρόφους ενστάσεων κατά των πράξεων χαρακτηρισμού, που εκδόθηκε κατόπιν αιτήματος της ενδιαφερόμενης εταιρείας.

''Οι πινακίδες των οχημάτων βρίσκονται στην διάθεση της αστυνομίας και το γεγονός θα διερευνηθεί βαθύτατα από το Δήμο μας σε συνεργασία με την Αστυνομία, καθώς η Πανδημία και η υποχρέωσή μας για προστασία των δημοτών μας, δεν υποχωρεί μπροστά στο οργανωμένο οικονομικό συμφέρον, τη στιγμή μάλιστα που έχουμε απαγορεύσει να επισκεφτούν τα χωριά τους οι  ετεροδημότες μας'' τονίζει ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Καρδαμπίκης . Ξεκαθαρίζει μάλιστα  , ότι η μάχη κατά της δημιουργίας του Φωτοβολταϊκού Πάρκου τώρα ξεκινάει, και δηλώνει οτι η εποπτεία  της περιοχής θα συνεχιστεί , αφου οπως υποστηρίζει  η εποχή του «εγκλεισμού» των κατοίκων αποτελεί «ευκαιρία» για τέτοιου είδους ενέργειες.

 

 

 

 

   

randomness