Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

 

Οι αγρότες βγάζουν τα τρακτέρ στους δρόμους! Η διαφοροποίηση μετά από 30 ολόκληρα χρόνια

Οι κινητοποιήσεις των αγροτών ξεκινούν στη Λάρισα, αλλά με μία μεγάλη διαφορά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Ποιο είναι το σχέδιό τους...

Έχοντας εγκαταλείψει φέτος το ενδεχόμενο της εθνικής οδού, για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες, οι αγροτοσυνδικαλιστές ετοιμάζονται να μετρήσουν δυνάμεις στο κάλεσμα που έκαναν για έξοδο των τρακτέρ σε σημεία του νομού Λάρισας.

 

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, τα τρακτέρ θα βγουν στα Φάρσαλα, στο ύψος του δημοτικού σταδίου, στην είσοδο από Λάρισα, στον Τύρναβο, στο δρόμο προς Ελασσόνα, στον κόμβο Πλατυκάμπου (στην παλιά εθνική οδό, κάτω από το νέο κόμβο της εθνικής οδού) και στην Καρδίτσα στο Δέλτα.

Ο σχεδιασμός θέλει προφανώς μία επικοινωνιακή πίεση προς τον κυβέρνηση, αφού τα τρακτέρ δε θα στοχεύουν σε αποκλεισμούς κεντρικών οδικών αρτηριών και εν συνεχεία συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της έκθεσης AGROTICA.

Είναι η πρώτη φορά πάντως από τη δεκαετία του ’90, που ευθύς εξ’ αρχής οι αγροτοσυνδικαλιστές δεν επιλέγουν την εθνική οδό, ούτε καν στον – εύκολα παρακαμπτόμενο – κόμβο της Νίκαιας, κάτι που οφείλεται προφανώς στη μείωση του ενδιαφέροντος από πλευράς αγροτών για τις κινητοποιήσεις τα τελευταία χρόνια.

Πηγή: onlarissa.gr

   

Απόψεις

Αθλητικά

Ο Βρετανός παγκόσμιος πρωταθλητής Λιούις Χάμιλτον (Mercedes) είδε πρώτος την καρό σημαία στο αυστριακό γκραν πρι, επιστρέφοντας στις νίκες στην πίστα Σπίλμπεργκ ύστερα...