Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Οι συμβασιούχοι του δημοσίου και τα παιδιά ενός κατώτερου θεού ! (Του Χρήστου Αλεξανδρή )

 

Εάλω η πόλις ! Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στο Δήμο Λαμιέων . Υβρεις , προπηλακισμοί , σπρωξίματα , φραστικές επιθέσεις , μαύρες σημαίες , καταλήψεις σε Δημαρχείο και Δημοτικό Συμβούλιο , κλείσιμο μικροφώνων , απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί του τύπου ''λέσο '' και ''τσουτσέκι '' , κραυγές και συνθήματα .  Απολυμένοι συμβασιούχοι με την συνδρομή συνδικαλιστών της ΠΟΕ-ΟΤΑ ,  κλείδωσαν στο Δημαρχείο   τους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας μαζί με το δήμαρχο Λαμιέων Νίκο Σταυρογιάνη και δεν τους αφηναν να βγουν εξω.

Συγκεκριμένα  κατά τη διάρκεια της προχθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου για την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας, οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας ψήφισαν να μη συζητηθεί το θέμα,απορρίπτοντας το αίτημα των παρατάξεων της μειοψηφίας . Αποχώρησαν και συγκεντρώθηκαν στο γραφείο του δημάρχου. Εκεί τους ακολούθησαν οι εργαζόμενοι οι οποίοι μπλόκαραν την έξοδο . Χρειάστηκε η επέμβαση των ψυχραιμότερων για να ''απελευθερωθούν '' !

Αραγε ολες αυτές τις συμπεριφορές οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό συμβούλιο τις επικροτούν ; Μέχρι στιγμής πάντως δεν ακούσαμε και δεν διαβάσαμε ουτε μια δήλωση απο κάποιον δημοτικό σύμβουλο της μείζονος και ελάσσονος μειοψηφίας που να στηλιτεύει αυτές τις πρακτικές . Ειπώθηκε στο Δημοτικό συμβούλιο οτι η δημοκρατία στηρίζεται στην αρχή της πλειοψηφίας και στο δικαιωμά της να παίρνει αποφάσεις για τις οποίες και κρίνεται αλλωστε . Επίσης δημοκρατία είναι και το δικαίωμα της μειοψηφίας να εκφράζει ελεύθερα την σκέψη της και να κρίνει αυστηρά τις αποφάσεις της πλειοψηφίας . Απαραβίαστη αρχή της Δημοκρατίας ομως για την οποία κόπτονται ορισμένοι είναι και ο σεβασμός των αποφάσεων της πλειοψηφίας .Φαίνεται ομως οτι η αντιπολίτευση στο Δήμο Λαμιέων εχει αποφασίσει να κάνει τη ζωή δύσκολη της Δημοτικής Αρχής , επαναφέροντας για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο θέματα τα οποία εχουν συζητηθεί και εχουν ληφθεί αποφάσεις . Οι πέντε δημοτικές παρατάξεις της μειοψηφίας εχουν συμφωνήσει οτι η μητέρα ολων των μαχών στο Δημοτικό Συμβούλιο (ολα τα αλλα θέματα φαίνεται πως εχουν λυθεί ) είναι η υπεράσπιση του δικαιώματος στην εργασία των 47 εργαζομένων συμβασιούχων στον τομέα της Καθαριότητας . Για τις θέσεις εργασίας που εχουν χαθεί τα τελευταία χρόνια στη Λαμία απο τον ιδιωτικό τομέα καμία ανησυχία . Λές και πίσω απο  τα στοιχεία για τους ανέργους του ιδιωτικού τομέα , δεν υπάρχουν ανθρωποι με οικογένειες . Το μείζον για τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης είναι η υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα της καθαριότητας και η υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα της εργασίας . Οτι είναι εξω απο το στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα απλά δεν υπάρχει . Υποψιάζομαι οτι ακόμα κι αν προκαλούνταν μια συζήτηση στο Δημοτικό συμβούλιο για την ανεργία στον ιδιωτικό τομέα , θα είχε ολοκληρωθεί μέσα σε λίγα λεπτά και σε καμία περίπτωση δεν θα φτάναμε σε ακρότητες σαν κι αυτές που ζήσαμε τους τελευταίους μήνες στην αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου . Αλλωστε με την ανεργία του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας υπάρχει και ενα αλλο σοβαρότερο πρόβλημα . Δεν συνηθίζουν να κάνουν  εύκολα διαδηλώσεις και δεν εχουν την συνδικαλιστική προστασία που απολαμβάνουν οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα . Είναι γενικά τα παιδιά ενός κατώτερου θεού .  Δεν εχουμε τίποτα με τους απολυμένους συμβασιούχους του Δήμου Λαμιέων . Εχουν κάθε δικαίωμα να διαμαρτύρονται γιατί είναι σκληρό στη σημερινή εποχή κάποιος να χάνει τη δουλειά του . Χάνουν  το δίκιο τους ομως οταν επιτρέπουν οι αγώνες τους να πέφτουν  θύματα ενός παιχνιδιού πολιτικής και συνδικαλιστικής εκμετάλευσης . 

                                                                                                                                                                                                                                                    Χρήστος Αλεξανδρής 

   

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.