Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Οικολογικό εγκλημα στον Αγιο Σεραφείμ καταγγέλλει η Οικολογία Στερεάς

Τη ρίψη μπαζών και υλικών οικοδομής στην παραλία του Αγίου Σεραφείμ από φορτηγό το πρωί του Σαββάτου καταγγέλλει η Οικολογία Αλληλεγγύη Στερεάς μετά από μαρτυρίες κατοίκων. Η Οικολογία Αλληλεγγύης αναμένει το πόρισμα του Λιμεναρχείου και τις απαντήσεις από την Περιφέρεια Στερεάς και το Δήμο Καμένων Βούρλων προτού καταφύγει, όπως αναφέρει, στη δικαιοσύνη.
H καταγγελία της Οικολογικής Κίνησης :
''Πόσο θράσος πρέπει να έχει κάποιος για να ρίχνει μπάζα και υλικά οικοδομών και κατεδαφίσεων στη θάλασσα και μάλιστα στις πέντε η ώρα το πρωί!!
Οι φωτογραφίες είναι σημερινές, στο Μαλιακό κόλπο. Είναι στην παραλία του Αγίου Σεραφείμ, 300 μέτρα από το λιμάνι, με κατεύθυνση προς την Λαμία. Σύμφωνα με τις καταγγελίες κατοίκων της περιοχής, στις πέντε η ώρα το πρωί φορτηγό έριχνε στη θάλασσα μεγάλα κομμάτια τσιμέντου από κατεδάφιση καθώς και κονιορτοποιημένο τσιμέντο. Εκείνη την ώρα επίσης, ήρθε γκρέϊντερ του Δήμου για να τα «συμμαζέψει» και μόλις είδε τους κατοίκους, τράπηκε σε φυγή. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ειδοποιήθηκε το Λιμενικό και ενημερώθηκε για το συμβάν.
Η ουσία είναι ότι οποιαδήποτε επέμβαση/παρέμβαση στη θάλασσα, και μάλιστα σε έναν κόλπο όπως ο Μαλιακός, ένα ευαίσθητο οικοσύστημα και περιοχή Natura, δεν μπορεί να γίνεται χωρίς Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και Μελέτη Σκοπιμότητας. Δεν μπορεί να γίνεται εναπόθεση μπαζών κατασκευών και κατεδαφίσεων σε θαλάσσιο χώρο, όποια και αν είναι τα προβλήματα που εντοπίζονται στην ακτή. Το τι υλικό θα χρησιμοποιηθεί, αν θα χρησιμοποιηθεί και σε τι ποσότητα και έκταση, πρέπει να είναι προϊόν μελέτης. Όλα τα άλλα είναι παράνομα.
Περιμένουμε το πόρισμα του Λιμεναρχείου και των αρμοδίων Υπηρεσιών Περιβάλλοντος της Περιφέρειας και την απάντηση του Δήμου Καμένων Βούρλων, πριν απευθυνθούμε στις εισαγγελικές αρχές''.
Οικολογία Αλληλεγγύη Στερεάς
Φωτογραφίες

   

randomness