Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Ολονύχτια μάχη με τα χιόνια εδιναν τα μηχανήματα του Δήμου Λαμιέων --Ανοιχτές οι κεντρικές αρτηρίες ,υποχωρούν σταδιακά τα προβλήματα στο κέντρο της πόλης

Ρεπορτάζ : Χρήστος Αλεξανδρής 

Ολονύχτια μάχη με τα χιόνια εδιναν τα μηχανήματα του Δήμου Λαμιέων για να κρατήσουν ανοιχτές τις κεντρικές οδικές  αρτηρίες και τους περιφερειακούς δρόμους που οδηγούν στο Νοσοκομείο της πόλης . Με το πρώτο φώς της ημέρας εκτιμήθηκε εκ νέου η κατάσταση με το βάρος να πέφτει στους κεντρικούς δρόμους της πόλης οπου το υψος του χιονιού σε πολλά σημεία να φθάνει τους 30 πόντους ! Οι υπάλληλοι καθαριότητας του Δήμου προσπαθούν απο το πρωί να απομακρύνουν τους ογκους του χιονιού απο τις πλατείες ,ενω και οι ιδιοι οι καταστηματάρχες με φτυάρια ,λάστιχα και σκούπες ανοίγουν την πρόσβαση στα μαγαζιά τους . Μετά απο απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου τα καταστήματα στη Λαμία ανοιξαν σήμερα στις 10 το πρωί και μέχρι αυτή την  ωρα η κίνηση στην αγορά παραμένει υποτονική . Σοβαρή κρίνεται η κατάσταση που υπάρχει στη Λαμία  από το Δήμαρχο Νίκο Σταυρογιάννη και  τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου  και της Περιφέρειας Στερεάς . Το μέτωπο της χιονόπτωσης παραμένει έντονο ακόμα και μέσα στη πόλη, με το χιόνι να ξεπερνάει σε ορισμένα σημεία τους 30 πόντους,  πολλοί δρόμοι να είναι αποκλεισμένοι ,ενώ αναμένεται κύμα παγετού από σήμερα το βράδυ . 

 Ο δήμος  χαρακτηρίζει «ιστορικό χιονιά» το φαινόμενο που έχει πλήξει την περιοχή, καθώς έχει σημάνει συναγερμό στις υπηρεσίες για την αντιμετώπιση της κατάστασης.  «Τα εκχιονιστικά δουλεύουν ασταμάτητα μέσα στη πόλη για να καθαρίσουν  τις κεντρικές αρτηρίες απο το χιόνι και να αποκαταστήσουμε προβλήματα στους συνοικιακούς δρόμους . Ωστόσο το χιόνι είναι πολύ» δηλώνει ο Δήμαρχος κάνοντας εκκληση να περιορίσουν οι κάτοικοι τις μετακινήσεις τους . Ωστόσο τα ατυχήματα δεν ελειψαν με πολλούς συμπολίτες μας να μεταφέρονται στο Νοσοκομείο με κατάγματα .Σε πολλούς δρόμους στη Λαμία η κίνηση των οχημάτων γίνεται με αντιολισθητικές αλυσίδες ,ενω στις συνοικίες οι κάτοικοι καθαρίζουν με τα φτυάρια τις αυλές των σπιτιών τους .  

Από το πρωί λόγω της κακοκαιρίας του χιονιά έχουν ακυρωθεί  τα περισσότερα δρομολόγια του αστικού ΚΤΕΛ ενω πολύ λίγα είναι και τα ταξί που κυκλοφορούν στους δρόμους  .

  Σχεδόν αδύνατη είναι η πρόσβαση στα  χωριά του Καλλικρατικού Δήμου Λαμίας με τα μεγαλύτερα προβλήματα να αντιμετωπίζουν η Υπάτη ,η Καστανιά και η Δίβρη .

 

 

Φωτογραφίες