Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Ομοσπονδία Συλλόγου Εργαζομένων :Διώξεις υπαλλήλων στην Αποκεντρωμένη Θεσσαλίας-Στερεάς

Για διώξεις υπαλλήλων  στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας -Στερεάς κάνει λόγο η Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Ελλάδας και κατηγορεί τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για διοικητικές αυθαιρεσίες . 

''Δύο μήνες πέρασαν μόνο, από το εξώδικο που απέστειλε η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ προς τον Συντονιστή για τις αυθαίρετες και παράνομες αποφάσεις του, σχετικά με τις μεταθέσεις υπαλλήλων στην Α.Δ Θεσσαλίας – Στ. Ελλάδας , και ήρθε η δικαίωση από το Διοικητικό Εφετείο Λάρισας – Τμήμα Β΄.
Με την υπ’ αρ. 52/2017 απόφασή του το Δ.Ε Λάρισας-Τμήμα Β΄ αναστέλλει την εκτέλεση της απόφασης μετακίνησης της Προϊσταμένης της Διεύθυνσης Δασών Ν. Μαγνησίας στο Δασαρχείο Αλμυρού Βόλου, μέχρι εξέτασης της αίτησης ακύρωσης. Η αναστολή έγινε δεκτή με το σκεπτικό ότι η μεταφορά της υπαλλήλου από τη Διεύθυνση Δασών Ν. Μαγνησίας στο Δασαρχείο Αλμυρού, συνιστά μετάθεση του άρθρου 67 και όχι μετακίνηση του άρθρου 66 του Υ.Κ και οι λόγοι ακύρωσης της απόφασης είναι προδήλως βάσιμοι και η αίτηση ακύρωσης πιθανολογεί ότι μπορεί να ευδοκιμήσει'' !

Σύμφωνα με την καταγγελία της Ομοσπονδίας του Συλλόγου Εργαζομένων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων ''σχεδόν πριν καθαρογραφεί και επιδοθεί , η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Λάρισας, ο Συντονιστής κ. Ντίτορας , προχώρησε και σε νέες διώξεις υπαλλήλων. Αυτή τη φορά διάλεξε την Πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων, θέλοντας να δώσει ένα μήνυμα σε όλους εκείνους που φανερά η μη, αντιδρούν.
Πως αλλιώς δικαιολογείται η απόφασή του να « μετακινήσει » την Πρόεδρο του Συλλόγου , μέλος του Δ.Σ της ΟΣΕΑΔΕ και αιρετό μέλος του Υπηρεσιακού Συμβουλίου, Ελένη Μπελτέ και να την τοποθετήσει σε μία θέση ψυγείο, χωρίς καμία ουσιαστική αιτιολογία και μακριά από τους εργαζόμενους;

Επίσης και σύμφωνα πάντα με την καταγγελία των εργαζομένων ''επικαλούμενος « υπηρεσιακές ανάγκες » , μέσα στην ίδια μέρα :

α) καθαιρεί τον Αναπληρωτή Προϊστάμενο της Δ/νσης Υδάτων Στερεάς Ελλάδας που ό ίδιος ο Συντονιστής τον είχε ορίσει με την 15179/194086/1.11.2017 απόφασή του , δηλαδή πριν από 45 ημέρες και τον μετακινεί με την απόφαση 18063/225125/14.12.2017 ως Τμηματάρχη στη Δ/νση Αγροτικών Υποθέσεων Στερεάς Ελλάδας. Φαίνεται κρίθηκε ακατάλληλος ως Αναπληρωτής Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Υδάτων σε 45 μόνο ημέρες που ασκούσε τα καθήκοντα του Διευθυντή και παράλληλα έκανε και το λάθος να αποκτήσει και μεταπτυχιακό στη διαχείριση των υδάτων για να μπορεί να ανταποκριθεί καλύτερα στα αυξημένα καθήκοντά του.
β) εκδίδει 3 διοικητικές πράξεις για «δικό» του υπάλληλο προκειμένου να τον προωθήσει ιεραρχικά και να καλύψει την δήθεν κενή θέση Τμηματάρχη που ο ίδιος παράνομα δημιούργησε.


Στο εξώδικο η Ομοσπονδία  επισήμανε ότι « μετάθεση του υπαλλήλου της Κεντρικής και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης είναι, κατά την έννοια, τόσο του Συντάγματος (άρθρο 103), όσο και των διατάξεων του Υπαλληλικού Κώδικα (άρθρο 67), η μετακίνησή του, από την θέση που κατέχει, σε ομοιόβαθμη θέση του ίδιου κλάδου και ιεραρχίας, η οποία, όμως, ανήκει σε άλλη, διακεκριμένη υπηρεσιακή μονάδα (με ιδία κατά τόπο και καθ’ ύλη αρμοδιότητα, έδρα και οργανική συγκρότηση), έστω και αν αυτή ευρίσκεται στον ίδιο τόπο. Για τη διενέργεια αυτής της υπηρεσιακής μεταβολής απαιτείται σύμφωνη γνωμοδότηση υπηρεσιακού συμβουλίου, ως ουσιώδης τύπος διαδικασίας.

Η Ομοσπονδία ζητά  :

· Να σταματήσει η τρομοκρατία που ασκείται από το Συντονιστή προς τους υπαλλήλους.
· Να σταματήσουν εδώ και τώρα οι διώξεις των υπαλλήλων στην Α.Δ, όπως και οι διώξεις των συνδικαλιστών που δεν συμφωνούν με τις διοικητικές αυθαιρεσίες .
· Να ανακληθούν όλες οι αποφάσεις μετάθεσης που βαφτίστηκαν «μετακινήσεις» από τη Διοίκηση.
Την καταγγελία της Ομοσπονδίας υπογράφουν ο πρόεδρος Γαβριήλ Ιωαννίδης και ο Γραμματέας Αντώνης Μαυράκος .