Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Το “Ουράνιο Τόξο” στο “Λαμιακό Τύπο”

Στο πλαίσιο του εβδομαδιαίου σχεδίου εργασίας για τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και την επικοινωνία επισκέφθηκαν σήμερα, Πέμπτη 18 Μαΐου, το “Λαμιακό Τύπο” 26 μαθητές του παιδικού σταθμού “Ουράνιο Τόξο” μαζί με τη Διευθύντρια του σταθμού, κ. Ζωή Σύψα και τις συνοδούς-νηπιαγωγούς κ.κ. Τερτίγκα Κωνσταντίνα και Κοντολάτη Κωνσταντίνα.

Μετά την αρχική ξενάγηση στους χώρους του ατελιέ και τη σύντομη ιστορική αναδρομή στην εξέλιξη και τα επιτεύγματα της Τυπογραφίας, ο εκδότης του “Λαμιακού Τύπου”, κ. Σπυρίδων Ρίζος, εξιστόρησε στα παιδιά τη μέθοδο σχεδιασμού της εφημερίδας που ακολουθούνταν κατά το παρελθόν και περιέγραψε τη σύγχρονη διαδικασία σελιδοποίησης της εφημερίδας μέσω του υπολογιστή.

Στη συνέχεια, όλοι μαζί μεταφέρθηκαν στο χώρο του τυπογραφείου, όπου τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν επίδειξη των μηχανημάτων παραγωγής.

Παρά την πρωτόγνωρη για τους μικρούς μαθητές εμπειρία της επίσκεψης στις εγκαταστάσεις της εφημερίδας, δεν έλειψαν ο ζωηρός διάλογος με τον κ. Ρίζο και οι ερωταπαντήσεις, τόσο για τον τρόπο σχεδιασμού των εντύπων όσο και για άλλα θέματα της Τυπογραφίας.

Εφοδιασμένοι με πολύτιμα εφόδια Γνώσης και μετά τις απαραίτητες αναμνηστικές φωτογραφίες, οι μικροί μας φίλοι αποχώρησαν από τα γραφεία μας με χαμόγελα και ενθουσιασμό, συνοδευόμενοι από το καθιερωμένο μας δώρο !

Σ.Σ.

 

 

Φωτογραφίες