Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

''Παγκοσμιοποίηση και Έθνος Κράτος. Ο ρόλος της Ελλάδας στο νέο διεθνές σύστημα ''

''Παγκοσμιοποίηση και Έθνος Κράτος. Ο ρόλος της Ελλάδας στο νέο διεθνές σύστημα ''είναι το θέμα διαδικτυακής εκδήλωσης που διοργανώνει το  Δ.Σ. του Ελληνικού Ινστιτούτου Οικονομικών της Εκπαίδευσης και Διά Βίου Μάθησης, της Έρευνας και Καινοτομίας. Εισηγητές θα είναι ο Καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής στο ΕΚΠΑ, Ιωάννης Θ. Μάζης και

ο Καθηγητής Γεωπολιτικής και νέων στρατιωτικών τεχνολογιών στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων Κωνσταντίνος Γρίβας. Χαιρετισμό στην εκδήλωση θα απευθύνει και ο  Πρόεδρος του Ινστιτούτου Κωνσταντίνος Τσαμαδιάς Ομότιμος  Καθηγητής του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου. 

Θα ακολουθήσει συζήτηση. Η εκδήλωση θα υλοποιηθεί διαδικτυακά, την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 18:30-20:30.

Στις αρχές του 21ουαιώνα,η Ιστορία αλλάζει ξανά σελίδα. Ένα νέο διεθνές σύστημα γεννιέται, ένας νέος κόσμος ανατέλλει. Η μεταψυχροπολεμική εποχή φθάνει στο τέλος της και μαζί της τελειώνει και η παγκοσμιοποίηση που έφερε μαζί της. Οι εθνοκεντρικές στρατηγικές επανέρχονται ορμητικές και αμφισβητούν το ενοποιημένο «παγκόσμιο χωριό».Όμως, η παγκοσμιοποίηση δεν έχει πει την τελευταία της λέξη. Αντίρροπες γεωπολιτικές δυνάμεις συγκρούονται μεταξύ τους και μένει να δούμε σε τι σημείο θα ισορροπήσουν. Στο νέο διεθνές σύστημα θα κυριαρχήσει μια παγκοσμιοποίηση 2.0, θα επανέλθουμε σε έναν κόσμο εθνών κρατών που θα κονταροχτυπιούνται μεταξύ τους, σε ένα μείγμα αυτών ή σε κάτι άλλο; Απαντήσεις σε ολα αυτά τα ερωτήματα θα δοθούν στην αυριανή εκδήλωση απο τους ειδικούς αναλυτές της γεωπολιτικής και της οικονομικής γεωγραφίας .

Ο σύνδεσμος της παρακολούθησης και της εγγραφής θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Ινστιτούτου (http://www.inoek.gr/)

Φωτογραφίες

    

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.
randomness