Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Πάνω απ'ολα το δικαίωμα στη ζωή ! (Aρθρο του Χρήστου Αλεξανδρή)

                                                               
 
Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω τη στάση της αντιπολίτευσης απέναντι στο ζήτημα της πανδημίας και των απαγορεύσεων που αποφάσισε η κυβέρνηση για να περιορίσει τη μεταδοτικότητα της νόσου και να αντιμετωπίσει την υγειονομική κρίση .
Στα πλαίσια αυτών των περιορισμών αποφασίστηκε και η απαγόρευση των συγκεντρώσεων και της καθιερωμένης πορείας για τον εορτασμό της επετείου . Αυτό ηταν .
Η πορεία για το Πολυτεχνείο εγινε κεντρικό θέμα αντιπαράθεσης για το ΣΥΡΙΖΑ ,το ΚΚΕ και το Μέρα 25 του κυρίου Βαρουφάκη . Επιτέθηκαν στην κυβέρνηση με κατηγορίες για χουντικούς νόμους , συνταγματική εκτροπή και αντιδημοκρατική συμπεριφορά .
Την ωρα που η πανδημία σκοτώνει καθημερινά δεκάδες συμπολίτες μας και στην Ελλάδα , την ωρα που εξω απο Νοσοκομεία και αλλες Μονάδες Υγείας δημιουργούνται ουρές απο πολίτες που προσέρχονται για να κάνουν προληπτικά τέστ , την ωρα που η επιστημονική κοινότητα κάνει καθημερινά εκκλήσεις στους πολίτες να μείνουν στα σπίτια τους για να ελεγχθεί στο μέτρο του δυνατού η κατάσταση , την ωρα που οι εικόνες απο τις αλλες χώρες σοκάρουν για την αλματώδη αύξηση των κρουσμάτων και των θανάτων απο τον κορωνοιό , το μείζον θέμα για τα κόμματα της αντιπολίτευσης είναι η πορεία του Πολυτεχνείου . Οχι δεν ενοχλήθηκαν γιατί δεν εγιναν οι παρελάσεις για την επέτειο της εθνικής μας παλλιγενεσίας . Οχι δεν ενοχλήθηκαν γιατί δεν εορτάσθηκε το Πάσχα της Χριστιανοσύνης . Ουτε ενοχλήθηκαν γιατί δεν πραγματοποιήθηκαν παρελάσεις για την 28η Οκτωβρίου .
Σε αυτές τις επετείους οι απαγορεύσεις της κυβέρνησης κατα την αποψη της αντιπολίτευσης , δεν απειλούν τη δημοκρατία και τις ελευθερίες και τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα των πολιτών .
Η δημοκρατία , οι ελευθερίες και τα ατομικά δικαιώματα των πολιτών κινδυνεύουν απο την απαγόρευση της πορείας του Πολυτεχνείου , που σημεωτέον γίνεται για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας .
Σύμφωνα με τις καταγγελίες τους απειλούνται το σύνταγμα , το κράτος δικαίου και ολες οι δημοκρατικές κατακτήσεις της μεταπολίτευσης . Και μάλλον σε αυτή τη συνωμοσία κατάλυσης της δημοκρατίας και του συνταγματικού κράτους , δεν είναι μόνη της η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη , αλλά ολες οι κυβερνήσεις της Ευρώπης που πήραν ανάλογα μέτρα .
Σκέφθηκαν αραγε ολοι αυτοί που διακινούν αυτές τις θεωρίες , οτι υπέρτατο αγαθό σε μια κοινωνία είναι το δικαίωμα στη ζωή ; Και οτι αν αυτό δεν προστατευθεί πάνε περίπατο και η δημοκρατία και οι ελευθερίες και τα δικαιώματα των πολιτών και ολες γενικά οι κατακτήσεις μιας ολόκληρης γενιάς του Πολυτεχνείου ;
 
                                                                                                                                                             Χρήστος Αλεξανδρής
 
 
 

    

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.
randomness