Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Παραδόθηκε χθες απο τον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη η Σιδηροδρομική Γραμμή Τιθορέα-Λιανοκλάδι !

Στο πλαίσιο εκσυγχρονισμού του εγχώριου σιδηροδρομικού δικτύου, παραδόθηκε χθες η νέα διπλή σιδηροδρομική γραμμή υψηλών ταχυτήτων στο τμήμα Τιθορέα – Λιανοκλάδι.

Συγκεκριμένα ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης  επισκέφθηκε  τον ανακαινισμένο Σιδηροδρομικό Σταθμό της Τιθορέας και στη συνέχεια επιβιβάσθηκε  σε σιδηροδρομικό συρμό, ο οποίος και εκτέλεσε το δοκιμαστικό δρομολόγιο της «Νέας Διπλής Σιδηροδρομικής Γραμμής Υψηλών Ταχυτήτων» στη διαδρομή Τιθορέα – Λιανοκλάδι.

Ο  υπουργός Υποδομών και Μεταφορών επιθεώρησε  το νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό του Λιανοκλαδίου , συνοδευόμενος απο  βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ   .

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι την Τιθορέα έχει παραδοθεί η ηλεκτροκίνηση και μάλιστα, πρόσφατα διεξήχθη δοκιμαστικό δρομολόγιο από τον Πειραιά έως την Τιθορέα.

Το μεσημέρι, παρουσία του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη, ξεκίνησε  η δοκιμαστική λειτουργία του τμήματος Τιθορέα – Λιανοκλάδι που θα φέρει ακόμη πιο κοντά τον στόχο μείωσης του χρόνου για το ταξίδι από την Αθήνα ως τη Θεσσαλονίκη με τρένο.

Το παραπάνω τμήμα μέσα στον επόμενο μήνα θα ενταχθεί στο ηλεκτροκινούμενο δίκτυο, ενώ ως το τέλος του έτους θα προστεθεί και το τμήμα από τον Δομοκό ως το Λιανοκλάδι, για να ολοκληρωθεί επί της ουσίας ολόκληρο το δίκτυο, με στόχο να κάνει το τρένο ανταγωνιστικότερο !

Ουσιαστικά ως το τέλος του έτους θα έχουν ολοκληρωθεί 106 χιλιόμετρα έργου, με τα οποία συντομεύεται το μήκος της διαδρομής κατά 20 χιλιόμετρα.

Στόχος είναι εκτός από πιο γρήγορες οι μετακινήσεις με το τρένο να γίνουν και πιο οικονομικές καθώς με την ηλεκτροκίνηση το κόστος πέφτει στο ένα τρίτο του κόστους της ντιζελοκίνησης.

 

Φωτογραφίες