Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Παράνομη αλιευτική δραστηριότητα στο Δέλτα του Σπερχειού

 

 Eπιχείρηση με σκοπό τον εντοπισμό παράνομων αλιευτικών δραστηριοτήτων  διενεργήθηκε στη θαλάσσια περιοχή των εκβολών και του Δέλτα του Σπερχειού ποταμού στο Μαλιακό κόλπο . H  επιχείρηση πραγματοποιήθηκε παρουσία του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας, ενω το συντονισμό εκανε ο Λιμενάρχης Στυλίδας με την συνδρομή του Τμήματος Αλιείας της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και  Κτηνιατρικής  Φθιώτιδας, του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας , καθώς και τοπικών επαγγελματικών και ερασιτεχνικών αλιευτικών συλλόγων της περιοχής.

Κατά την επιχείρηση στη περιοχή εξευρέθηκαν και κατασχέθηκαν από το Λιμεναρχείο Στυλίδας εννέα  σκάφη, προσαρμοσμένα για αλιεία σε αβαθή νερά, τα οποία δεν είχαν στοιχεία Λεμβολόγησης – καταχώρησης από Λιμενική Αρχή. Επίσης, με τη συνδρομή επαγγελματικών και αλιευτικών σκαφών ανασύρθηκαν και κατασχέθηκαν από το Λιμεναρχείο Στυλίδας περίπου 250 τεμάχια παράνομων κλωβών τύπου Νταούλια – Βολκοί, οι οποίοι χρησιμοποιούνται κυρίως για αλιεία καβουριών και οι οποίοι αλίευαν σε εποχή κατά την οποία απαγορεύεται η χρήση τους, δεν είχαν στους πλωτήρες των άκρων τους τα στοιχεία αναγνώρισης του αλιευτικού σκάφους στο οποίο ανήκουν, ενώ επίσης ήταν ποντισμένοι σε βάθος μικρότερο των 10 μέτρων . 

Επίσης οι ερευνες των Λιμενικών και Εισαγγελικών αρχών εντόπισαν στη παραποτάμια περιοχή  έξι  αυτοσχέδιους  οικίσκους στους οποίους με εντολή του  Εισαγγελέα Λαμίας πραγματοποιήθηκε έρευνα και σε τρείς  από αυτές εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα αλιευτικά εργαλεία και εξοπλισμός, όπως δίχτυα και  σωσίβια  καθώς και 14 ομοιώματα πάπιας.

Για την συγκεκριμένη υπόθεση  διενεργείται προανάκριση .